Τρία εκ. από το Ευρωκοινοβούλιο για τους Αγνοουμένους

Η έκτακτη σύνοδος Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ενέκρινε χθες τον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2012 και ταυτόχρονα επικύρωσε την ενίσχυση των εργασιών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο με τρία εκατομμύρια ευρώ για το 2012. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη, η οικονομική αυτή ενίσχυση είχε ουσιαστικά ''κλειδώσει'' στις 19 Νοεμβρίου μετά το πέρας της διαδικασίας συνδιαλλαγής μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το σύνολο του Κοινοτικού Προϋπολογισμού του 2012.

''Επρόκειτο για μια ιδιαίτερα σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία διήρκησε πέραν των 15 ωρών και κατά την οποία το συγκεκριμένο κονδύλι κινδύνευσε να χαθεί στο σύνολό του. Συγκεκριμένα, η συμβιβαστική πρόταση που παρουσίασε στις 19 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σύνολο του Προϋπολογισμού προνοούσε απάλειψη των αιτημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αύξηση κοινοτικών κονδυλίων σε πέντε δράσεις συγκεκριμένης θεματικής κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και αυτή για την ενίσχυση της ΔΕΑ'', αναφέρει.

Προσθέτει ότι ''εντέλει, χάρη και στην επιμονή των Ευρωβουλευτών της Ομάδας του ΕΛΚ που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση, οι πέντε προτάσεις εγκρίθηκαν ως είχαν, λίγο πριν την επίτευξη οριστικής συμφωνίας στις 3 η ώρα τα ξημερώματα της 20ής Νοεμβρίου''.

''Η σημαντική αυτή ενίσχυση προέκυψε από την υιοθέτηση σχετικής τροπολογίας που υπέβαλαν από κοινού τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Κύπριος Αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ Ιωάννης Κασουλίδης, ο Γερμανός συνάδελφός του Reimer Boege (πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών και εκ των εισηγητών του Ευρωκοινοβουλίου για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ) και ο Μαλτέζος εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου για τους αγνοούμενους της Κύπρου Simon Busuttil'', σημειώνει. 



πηγή:http://www.iefimerida.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"