Το Αμερικανικό καταδρομικό USS-RAMAGE περιπολεί στην «Αφροδίτη»

Μέσα και γύρω από το Κυπριακό «οικόπεδο 12» πραγματοποίησε χθες περιπολίες η φρεγάτα USS-RAMAGE, του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Πρόκειται για το πλοίο, στο οποίο την περσμένη Κυριακή βρισκότσν στη Λεμεσό  και πραγματοποίησε επίσκεψη σε αυτό ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό καταδρομικό την Τρίτη πραγματοποιούσε περιπολίες στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, κινούμενο νότια, ενώ χθες εισήλθε εντός της «Αφροδίτης», όπου διεξάγει έρευνες η αμερικανικών συμφερόντων, Noble Energy.

Όπως ανέφερε έγκυρη πηγή, οι περιπολίες από την αμερικανική φρεγάτα γίνονται για προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία των συμφερόντων της Αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη μεταδοθεί, η γεώτρηση της Noble Energy βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, με το γεωτρύπανο της πλατφόρμας Όμηρος να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό. 

Για το επόμενο δεκαήμερο, οι ρυθμοί της γεώτρησης θα πέσουν σημαντικά, αφού πλέον όλα διεξάγονται με ιδιαίτερη προσοχή λόγω της εγγύτητας με το κοίτασμα. Το γεωτρύπανο προχωρεί περίπου 50 μέτρα την ημέρα”.
Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η γεώτρηση με είσοδο μήκους όχι μεγαλύτερου των δύο μέτρων εντός του κοιτάσματος, και να γίνει η σωλήνωση και το τσιμέντωμα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, η ακαθάριστη αξία ενός κοιτάσματος της τάξης αυτής, περιλαμβανομένων φόρων, μεταφοράς, επεξεργασίας και εξαγωγής, ανέρχεται σε 100 δισ. δολάρια. Δεδομένου ότι το 20% του κοιτάσματος με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εμπίπτει στην ΑΟΖ του Ισραήλ, για την Κύπρο τα έσοδα ανέρχονται σε 80 δισ. δολάρια

ΠΗΓΗ
http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8877

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"