Μπούρζεκ: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού»

Ενημερώθηκε από τον Ομήρου για τις εξελίξεις.
Την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του σώματος Γέρζιν Μπούρζεκ.

Ο κ. Μπούρζεκ είχε χθες το πρωί πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος είπε ότι η Κύπρος προσβλέπει στη βοήθεια από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για υποστήριξη των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

«Εχουμε διαβεβαιώσει τον κ. Ομήρου ότι βλέπουμε το μέλλον της Κύπρου ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να περιλαμβάνει μία ομόσπονδη κυβέρνηση και με μια διεθνή προσωπικότητα που θα είναι προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Μπούρζεκ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αναφέρθηκε στην αδιάλλακτη στάση της τουρκικής πλευράς στις συνομιλίες καθώς και στις τουρκικές απειλές για την ερευνητική γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Προσβλέπουμε στην υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών, του στόχου επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες επί των οποίων εδράζεται η ΕΕ», ανέφερε ο κ. Ομήρου.


ΠΗΓΗ
http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8861

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"