Τραυματισμός Ολλανδού στην πλατφόρμα της Νoble Energy

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας και από εκεί στην Ολλανδία

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε το βράδυ της Τρίτης, στις 8:20 μ.μ., πληροφορία από το κέντρο ελέγχου της πλατφόρμας «Noble Homer Ferrington» ότι μέλος του πληρώματος, ολλανδικής υπηκοότητας, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών επί της πλατφόρμας και ζητήθηκε άμεση ιατρική συνδρομή από το ΚΣΕΔ. 

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Το ΚΣΕΔ, στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού σχεδίου υποστήριξης της πλατφόρμας, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αποστέλλοντας από το Αεροδρόμιο Λάρνακας στην πλατφόρμα, που βρίσκεται σε απόσταση 103 ναυτικών μιλίων (191 χιλιόμετρα), ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας στο οποίο επέβαινε και εθελοντής νοσηλευτής. 

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα χθες Τετάρτη, με την εισαγωγή του τραυματία στις 00:34 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Εξετάστηκε από ορθοπεδικό ιατρό και έγιναν αναλύσεις και όλες οι σχετικές εξετάσεις. Στη συνέχεια ο τραυματίας, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη, υπέγραψε και απολύθηκε από το Νοσοκομείο για να μεταβεί στη χώρα του για θεραπεία.

Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών και η Ολλανδική Πρεσβεία προκειμένου να ενημερωθούν οι συγγενείς του.|


ΠΗΓΗ 
http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8878

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση