«Ο Πρόεδρος θεωρεί εχθρούς όσους τον επικρίνουν», λέγουν οι Οικολόγοι

«Αναζητεί συνενόχους στην καταστροφική του πορεία»

«Απαράδεκτη και αβάσιμη» θεωρεί το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προχθεσινή συναυλία, σε όσους του ασκούν κριτική και υποστηρίζει ότι είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας που υποσκάπτει με τις προτάσεις και την τακτική του τις δυνατότητες επιτυχίας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, με αφορμή τηνομιλία του Προέδρου Χριστόφια στη συναυλία ''Πάνω από όλα η Κύπρος'', η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε πως ο Πρόεδρος δεν φαίνεται να αποδέχεται την όποια κριτική, που πρέπει να γίνεται ανεκτή αλλά και σεβαστή και πως θεωρεί όσους τον αμφισβητούν ως εχθρούς και αντιπάλους.

''Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι ο τουρκικός επεκτατισμός και η κατοχή της πατρίδας μας είναι ο αντίπαλος και ο εχθρός του κυπριακού λαού και αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατοχή, για την επικράτηση του δικαίου και της εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, που να απελευθερώνει το λαό και τον τόπο από τα δεσμά της ξένης παρουσίας'', είπε η κ. Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι ''δυστυχώς ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με τις προτάσεις και την τακτική που ακολουθεί, υποσκάπτει τις δυνατότητες επιτυχίας αυτού του αγώνα''.

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ''καταθέτει προτάσεις που υποσκάπτουν και ακυρώνουν το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκχωρεί δικαιώματα στην Τουρκία και τη Βρετανία, διαιωνίζοντας το καταστροφικό καθεστώς των 'μητέρων πατρίδων' και των 'εγγυητριών δυνάμεων' ».

Η ΓΓ των Οικολόγων υποστήριξε επίσης ότι ο Πρόεδρος ''απαιτεί ενότητα γύρω από το πρόσωπο του, χωρίς να συνδιαλέγεται με την πολιτική ηγεσία και το λαό που εκπροσωπεί και δεν ενημερώνει κανέναν, παρά ίσως μόνο το κόμμα του και ζητά από όλους τους υπόλοιπους να του έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη'' και ότι ''αρνήθηκε, όπως δυστυχώς και η αντιπολίτευση, να καταλήξουμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, σε ομόφωνη απόφαση που θα αποκλείει την αποδοχή σύγκλησης πενταμερούς διευρυμένης ή διεθνούς διάσκεψης, την κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων από το ΓΓ του ΟΗΕ, δηλαδή συγκαλυμμένη επιδιαιτησία και το 'κλείδωμα' των λεγόμενων συγκλίσεων στις απευθείας διαπραγματεύσεις''.

Σύμφωνα με την κ. Παναγιώτου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ''αρνείται επίσης να καταφύγει στον κυπριακό λαό, ο οποίος δια δημοψηφίσματος να καθορίσει τις αρχές και τις βάσεις μιας λύσης του Κυπριακού, ενώ παρακολουθεί αμέτοχος το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, μέσω της ‘επιτροπής αποζημιώσεων’ ''.
Διερωτήθηκε, τέλος, γιατί ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζητά ''συνένοχους και συμπαραστάτες σε αυτήν την καταστροφική πορεία''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"