Κεραυνοί Αναστασιάδη εναντίον του Προέδρου Χριστόφια

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια, υποστηρίζοντας ότι η κυπριακή κοινωνία «κατάπληκτη τον παρακολουθεί να αγνοεί τους θεσμούς που ο ίδιος εμπιστεύτηκε, τις απανωτές υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης και τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Εμείς δεν θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια με ελεγχόμενες συναυλίες», είπε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια χθεσινής συνόδου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, είπε ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αποτελούν ευκαιρία για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα κόμματα, η οποία έχει πληγεί, τόνισε, από τις παραλήψεις της σημερινής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια για την τραγωδία στο Μαρί, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «Αν ο Πρόεδρος εσέβετο την δική του αυτοδέσμευση, θα έπρεπε μετά την ξεκάθαρη απόδοση των προσωπικών και θεσμικών του ευθυνών να θέσει τον εαυτόν του υπό την κρίση του Λαού. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!»

Είπε επίσης ότι, βάσει του Συντάγματος, η επίκληση σαν άλλοθι του δικαιώματος διαφωνίας δεν απαλλάσσει τον Πρόεδρο από την υποχρέωση να αποδεκτεί το πόρισμα μιας επιτροπής που ο ίδιος διόρισε.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Με βάση το Σύνταγμα κανένας δεν μπορεί να ‘εξαναγκάσει’ τον Πρόεδρο σε παραίτηση και κανείς δεν προτίθεται να το πράξει. Η εξουσιαστική αλαζονεία και η ασέβεια όμως που επέδειξε ο Πρόεδρος, ως ο ύψιστος θεματοφύλακας των θεσμών, στους ίδιους τους θεσμούς είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν την κοινωνία μας σε διχασμό, κρίση εμπιστοσύνης και απαξίωση. Μια κρίση εμπιστοσύνης η οποία είναι πλέον εμφανής και διάχυτη στην κοινωνία μας.”

Δημοτικές εκλογές

Ο Νίκος Αναστασιάδης, άφησε αιχμές προς την κυβέρνηση Χριστόφια και για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση, λέγοντας πως η «άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα την κατάλληλη ώρα, πλήττει σήμερα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είπε ότι οι δήμοι και οι κοινότητες δεν αποτελούν μέρος της κρίσης κρατισμού που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος και δεν έχουν καθόλου συνεισφορά στη σημερινή κρίση χρέους.
Παρά την αύξηση των Δήμων, η χορηγία της Κεντρικής Κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κύπρο είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη, είπε, ενώ υπογράμμισε ότι βάσει του προϋπολογισμού που κατέθεσε η Κυβέρνηση για το 2012, προνοούνται δραστικές περικοπές κονδυλίων.

Ως το μεγαλύτερο κόμμα στην Κύπρο, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ θα προτείνει διέξοδο στην χώρα.

«Δεν θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια με ελεγχόμενες συναυλίες και συλλαλητήρια. Εμείς δεν φοβόμαστε να συναντηθούμε με την κοινωνία της αμφισβήτησης μέσω των δημοκρατικών διεργασιών.»

«Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι υποστηρίζουμε αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με διοικητική αυτονομία και οικονομική αυτοτέλεια.»

Είπε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ θα υποστηρίξει άξιους και ικανούς υποψηφίους με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Ο ΔΗΣΥ θα επιδιώξει να υποστηρίξει υποψήφιους που μπορούν δημιουργικά να ενώσουν τον λαό.

«Όσο τοπικές κι αν είναι οι δημοτικές εκλογές δεν παύουν να αποτελούν μια κορυφαία πολιτική πράξη. Και ως τέτοια δεν μπορεί να εκλείπει το πολιτικό κριτήριο από τις επιλογές μας. Στις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου ο λαός θα ψηφίσει τοπικούς άρχοντες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να στείλει και το πολιτικό μήνυμα που αφορά την ποιότητα της διακυβέρνησης Χριστόφια.»

«Την ίδια ώρα, αφουγκραζόμενοι την κοινωνία, είναι με λύπη που είμαστε υποχρεωμένοι να μην παραγνωρίσουμε το έντονο κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί μετά την 11η Ιουλίου απέναντι στο κυβερνών κόμμα και τους υποψηφίους του.»

Οι επιλογές που έκανε ο ΔΗΣΥ με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές στέλνουν μήνυμα στον Χριστόφια ότι η Κύπρος αξίζει καλύτερα κατέληξε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"