Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί «κλειδί» τη συνεργασία Κυβέρνησης με ΚΤ


ΔΝΤΚλειδί στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Κύπρου, χαρακτήρισε τη συνεργασία εκτελεστικής εξουσίας και Κεντρικής Τράπεζας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
«Πιστεύουμε πως η πλήρης συνεργασία μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και της Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί το κλειδί ούτως ώστε η Κύπρος να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα», είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Ανέφερε επίσης ότι η επόμενη αποστολή της Τρόικα θα φτάσει στην Κύπρο τέλη Οκτωβρίου για να συζητήσει τη δεύτερη αξιολόγηση του Προγράμματος με τις αρχές της χώρας και με τους Ευρωπαίους εταίρους του ΔΝΤ.
Για την απάντηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ ρωτήθηκε στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που απάντησε ότι όταν βρίσκεται στο εξωτερικό ποτέ δεν σχολιάζει αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της Κύπρου.
«Αυτό που επιθυμώ ωστόσο να πω είναι πως σέβομαι πλήρως το Σύνταγμα της χώρας μου, όπως και όλους τους κανόνες και κανονισμούς του ευρωπαϊκού συστήματος και ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"