Cyta: Το Lefco δεν είναι εν λευκώ


Η Cyta διαβεβαιώνει ότι διαχειρίζεται το όλο θέμα σε σχέση με το έργο Lefco με επαγγελματισμό και με τη δέουσα επιμέλεια, για διαφύλαξη των καλώς νοούμενων συμφερόντων του Δημοσίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Στάθης Κιττής.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «η Cyta, ως ο οργανισμός που έχει την ευθύνη διαχείρισης του συμβολαίου για το έργο Lefco, σεβόμενη την εκπεφρασμένη επιθυμία του έντιμου Υπουργού Συγκοινωνιών & Έργων για λήψη απόφασης κατά πόσο το έργο θα παραληφθεί προσωρινά ή όχι μέχρι τις 20.1.2012, κατέβαλε έντονη προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την ημερομηνία αυτή οι αναγκαίοι έλεγχοι των διορθώσεων, στις οποίες προέβη ο εργολάβος Selex SI, για τις μη συμμορφώσεις με τις προδιαγραφές που είχαν διαπιστωθεί στον τελευταίο και καταληκτικό έλεγχο προσωρινής παραλαβής».
Όπως αναφέρεται, «λόγω της πολυπλοκότητας των συστημάτων αυτών δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που κρίθηκαν απαραίτητοι για επιβεβαίωση των διορθώσεων στις οποίες προέβη ο εργολάβος, εταιρεία Selex SI.»
Προστίθεται ότι «οι έλεγχοι αυτοί βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο με τρεις βδομάδες, οπότε και η Ομάδα Αξιολόγησης θα μπορεί να υποβάλει την έκθεσή της βάσει της οποίας θα ληφθεί απόφαση για το κατά πόσο μπορεί να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Προσωρινής Παραλαβής του συστήματος ή όχι».
Επομένως, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η Cyta θα είναι σε θέση να δώσει την τελική της θέση αμέσως μετά την παραλαβή της έκθεσης της Ομάδας Αξιολόγησης».
Αναφέρει, επίσης, ότι «η Cyta δεν επιθυμεί στο στάδιο αυτό να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σε δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είτε υπό μορφή πληροφοριών είτε υπό μορφή χαρακτηρισμών και επιθέτων».
«Το συγκεκριμένο έργο είναι ύψιστης σημασίας για τον τόπο μας και αφορά δαπάνη πολλών εκατομμυρίων. Ως εκ τούτου, καλούνται όλοι να αντιμετωπίζουν τις διάφορες πτυχές του με την ανάλογη σοβαρότητα», προσθέτει.
Η Cyta, συνεχίζει, «διαβεβαιώνει ότι διαχειρίζεται το όλο θέμα με επαγγελματισμό και με τη δέουσα επιμέλεια για διαφύλαξη των καλώς νοούμενων συμφερόντων του Δημοσίου».
Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι «όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ενεργούν προς την ίδια κατεύθυνση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"