Καλεί την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις


Δεύτερες σκέψεις καλεί την Κυβέρνηση να κάνει στο θέμα των κομίστρων λεωφορείων από μαθητές η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ).


«Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, η μηνιαία χρέωση €15 ανά μαθητή που χρησιμοποιεί το μαθητικό λεωφορείο κρίνεται εξοντωτική και οδηγεί σε πολύ δυσμενέστερες συνθήκες χιλιάδες συμπατριώτες μας», αναφέρει σε δελτίο Τύπου της. 

Σύμφωνα με την ΠΟΠΟ, «η επιβολή κομίστρων στα μαθητικά λεωφορεία αποτελεί ακόμα ένα χαράτσι εις βάρος όλων, ειδικότερα των ευπαθών ομάδων, επιπρόσθετα των διαφόρων άλλων επιβαρύνσεων που καλούμαστε να πληρώσουμε».

Υπενθυμίζει ότι «η χρήση δωρεάν του μαθητικού λεωφορείου ξεκίνησε και με σκοπό να πείσουμε τους νέους να χρησιμοποιούν το λεωφορείο ως ένα φιλικό μέσο συγκοινωνίας». Με την επιβολή κομίστρου, προσθέτει «απομακρύνουμε τους μαθητές από αυτή τη χρήση με όλες τις συνεπακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις τόσο σήμερα αλλά πολύ περισσότερο και στο μέλλον».

Εκφράζει τη θέση ότι «η αναφορά σε μνημονιακή υποχρέωση δεν είναι πειστική». 

Καλεί «το κράτος και όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να μην επιβαρυνθεί κι άλλο ο προϋπολογισμός χιλιάδων οικογενειών». 

Να λάβουν υπόψη, προσθέτει, «ότι η ανεργία και οι άποροι μαθητές αυξάνονται ραγδαία».

«Καλούμε τα αρμόδια σώματα του κράτους να προχωρήσουν σε απόσυρση και κατ’ επέκταση μη εφαρμογή του αντικοινωνικού μέτρου της επιβολής κομίστρων για τις διακινήσεις των μαθητών με τα λεωφορεία», αναφέρει τέλος η ΠΟΠΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"