Νέο ρωσικό μπλόκο σε ψήφισμα για τη Συρία



Η Ρωσία μπλόκαρε την Τετάρτη την προτεινόμενη αναφορά- ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπέρ της καταδίκης της βομβιστικής επίθεσης του συριακού στρατού εναντίον του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία , ανέφεραν διπλωμάτες στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Αυτή η μη δεσμευτική αναφορά, βρετανικής έμπνευσης, έπρεπε να λάβει την έγκριση των 15 μελών. Αλλά η Μόσχα για άλλη μια φορά αρνήθηκε να τη στηρίξει και το Λονδίνο απέσυρε τελικά το κείμενο του.

Η Ρωσία είχε ήδη μπλοκάρει στις 19 Δεκεμβρίου ένα παρόμοιο σχέδιο που υποβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες .

Το βρετανικό σχέδιο που τελικά αποσύρθηκε εξέφραζε την "αγανάκτηση ( του Συμβουλίου) για τις καθημερινές επιδρομές από την συριακή κυβέρνηση εναντίον της πόλης του Χαλεπίου όπου από τις 15 Δεκέμβρη έχουν σκοτωθεί 700 άνθρωποι και πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν".

Η βρετανική αναφορά καταδίκαζε "την αδιάκριτη χρήση βαρέων όπλων, όπως πύραυλοι Σκουντ και εκρηκτικά βαρέλια ( ... ) σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του Χαλεπίου". Σύμφωνα με το κείμενο επίσης, το συριακό καθεστώς διαπράττει "συστηματική και κυνική περιφρόνηση των υποχρεώσεων ( του) στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου".

Το Συμβούλιο Ασφαλείας παραμένει βαθιά διχασμένο για τη συριακή σύγκρουση .

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ασκήσει βέτο σε τρία δυτικά ψηφίσματα πιέσεων προς το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ - Άσαντ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"