Η Προεδρία δεν αποτελεί χρονοδιάγραμμα – ΤΕΛΕΙΑ.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι ουδεμία σχέση έχει η κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μιλώντας μετά την τελετή παράδοσης του Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθούν όλες οι σημαντικές συναντήσεις της κυπριακής προεδρίας, τόνισε ότι η προεδρία είναι μια λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι συνομιλίες για λύση διεξάγονται μεταξύ των δύο κοινοτήτων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Τελεία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Χριστόφιας, «δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα».

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η κυπριακή προεδρία να χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση για να ασκούνται πιέσεις επί της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Για τις εγκαταστάσεις

Σχολιάζοντας τις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τις κύριες συναντήσεις στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τις χαρακτήρισε στολίδι. 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζο, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη, τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου ξεναγήθηκε στις κτηριακές εγκαταστάσεις της κυπριακής προεδρίας λέγοντας ότι κάθε Κύπριος θα μπορεί να είναι περήφανος για το έργο που επιτελέστηκε. 

«Στα πλαίσια της εντατικής προετοιμασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα ασκήσει την προεδρία της ΕΕ από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο, έχει ήδη παραδοθεί αυτό το στολίδι, του Συνεδριακού Κέντρου, το οποίο ονομάζεται Φιλοξενία και θέλει να τονίσει την παράδοση των Κυπρίων στην φιλοξενία, αντιλαμβάνεστε», όπως είπε. 

Πρόσθεσε ότι οι διάφορες αίθουσες έχουν διάφορα ονόματα και είπε ότι «εκείνη που ατενίζει απέναντι τον Πενταδάχτυλο με τη σημαία του παράνομου ψευδοκράτους και με δική μου προτροπή έχει ονομαστεί Πενταδάχτυλος». 

Διαθέτει, συνέχισε, όλες τις αναγκαίες αίθουσες και όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις με σύγχρονα μηχανήματα και είναι γενικά ένα υπερσύγχρονο κτίριο που θα συμβάλει κατά πολύ στη διεξαγωγή των εργασιών των Υπουργικών συναντήσεων και των συναντήσεων εργασίας. Επίσης, είπε, θα βοηθήσει τους δημοσιογράφους στη διεκπεραίωση της δουλειάς τους. 

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι σύντομα ολοκληρώνεται και η αίθουσα - προέκταση του Προεδρικού, η οποία θα είναι χωρητικότητας 600 ατόμων. Η αίθουσα αυτή, είπε ήταν αναγκαία για το Προεδρικό και με την κατασκευή της θα συμβάλει στη διεξαγωγή των εργασιών της προεδρίας. 

«Ήταν μια έλλειψη την οποία μόλις εμείς πήγαμε στο Προεδρικό εντοπίσαμε και καλύπτεται και αυτή η έλλειψη. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και εκείνη η αίθουσα στη διεξαγωγή των εργασιών της προεδρίας. Είναι μια παρακαταθήκη εν πάση περιπτώσει η οποία θα αφεθεί στους επόμενους και στους όποιους έρθουν στην πορεία», είπε. 

Συνεχάρη στη συνέχεια θερμά όλους τους συντελεστές του έργου, ξεκινώντας από τα Δημόσια Έργα που επιβλέπουν και σχεδίασαν την όλη εργασία, μέχρι τον εργολάβο του έργου, για τον οποίο ανέφερε ότι «ξέρω πολύ καλά πόσο απαιτητικός είναι». 

«Η δουλειά είναι υπέροχη, εύχομαι το ίδιο υπέροχη να είναι και η προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"