Εθνική: Προς ιδιωτικοποίηση ο Αστέρας Βουλιαγμένης


Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του νέου μνημονίου για το 2012 εντάσσεται το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα του Αστέρα Βουλιαγμένης - Astir Palace Resort - που κατέχει με ποσοστό 85,349% η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου ορίζει το πρώτο τρίμηνο του έτους ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012 για την πώληση του συγκροτήματος. Ο Αστέρας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά ακίνητα της χώρας λόγω της τοποθεσίας και της μοναδικότητάς του, ενώ έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο συζητήσεων για την αξιοποίησή του.
«Στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας σκεφτόμαστε την ενδεχόμενη αποχώρησή της από μη τραπεζικές δραστηριότητες», δήλωσε στην ελληνική εφημερίδα Το Βήμα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ κ. Λ. Θεόκλητος. «Αυτό είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί μεταγενέστερα, μετά το PSI και την BlackRock, όταν θα ξέρουμε πόσα κεφάλαια χρειαζόμαστε» εξηγεί και προσθέτει ότι «τότε θα υποβάλουμε ένα πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης στην Τράπεζα της Ελλάδος το οποίο θα εξετάσει και τα ενδεχόμενα αποχώρησης από διάφορες συμμετοχές της τράπεζας σε επιχειρήσεις που δεν είναι στρατηγικής συμμαχίας».
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Arion Resort & Spa, The Luxury Collection και The Westin Athens. Ως ενιαίο σύνολο θεωρείται πλέον και η μαρίνα Βουλιαγμένης. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"