Οριστικοποιείται το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού.-

Κοντά στην οριστικοποίηση του βρίσκεται το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, το οποίο, σύμφωνα με το μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την οριστικοποίηση του Σχεδίου και την τελική υποβολή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.


Εντός Οκτωβρίου θα αρχίσει και η υλοποίηση προνοιών του Σχεδίου που αφορούν τη συγχώνευση των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ). Η διαδικασία συγχώνευσης των ΣΠΙ θα αρχίσει αφού πρώτα θα έχουν εγκριθεί οι συγχωνεύσεις σε Γενική Συνέλευση των μελών που θα πραγματοποιήσει χωριστά το κάθε ΣΠΙ.

Ήδη, άρχισαν από το Σεπτέμβριο να πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις των ΣΠΙ και η απόφαση που λήφθηκε σε όσες έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί είναι υπέρ των συγχωνεύσεων.

Όλες οι ΓΣ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός, έτσι ώστε να αρχίσει η διαδικασία συγχωνεύσεων εντός Οκτωβρίου.

Η διαδικασία συγχώνευσης των ΣΠΙ θα πρέπει, σύμφωνα με το μνημόνιο, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2014. Τα ΣΠΙ θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να έχουν μειωθεί στα 18 από τα 93 που είναι σήμερα.

Ο ρυθμός με τον οποίο θα υλοποιούνται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι μία συγχώνευση την εβδομάδα.

Όπως δήλωσε αρμόδια πηγή στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η διαδικασία συγχώνευσης έχει εφαρμοστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια από το Συνεργατισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία για την ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας συγχωνεύσεων που ακολούθησε ο Συνεργατισμός τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί ο αριθμός των ΣΠΙ από τα 300 στα 93 που είναι σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"