Άρχισε «λιποαναρρόφηση»του Προυπολογισμού 2014 – Πρώτη συζήτηση στο Υπουργικό.-

Εισηγήσεις για εξοικονόμηση χρημάτων από δαπάνες που δεν είναι τόσο αναγκαίες με στόχο να μπουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά, κατέθεσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό μετά το πέρας της συνεδρίας του Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι κατά τη συνεδρία έγινε μια προκαταρκτική συζήτηση για τον προϋπολογισμό του κράτους του 2014.
Ανέφερε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατέθεσε εισηγήσεις και προτάσεις ως προς την τελική διαμόρφωση του προϋπολογισμού.
Είπε, επίσης, ότι η συζήτηση βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη.
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον έχουν υποβληθεί εισηγήσεις για την εξεύρεση του ποσού των 700 εκ. ευρώ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «οι εισηγήσεις που έχει καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών κινούνται σε αυτό το πλαίσιο, στην εξοικονόμηση δηλαδή, στην αποκοπή του λεγόμενου «λίπους» από τη Δημόσια Υπηρεσία, στην εξοικονόμηση χρημάτων από δαπάνες που δεν είναι τόσο αναγκαίες».
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει θέμα περικοπών μισθών και συντάξεων, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι «αυτό δεν είναι «λίπος». Συζητούμε για τα έξοδα του κράτους που έχουν να κάνουν με μη αναπτυξιακές δαπάνες και σπατάλες που γίνονται και που αυτή τη χρονική περίοδο και τη συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας θα πρέπει να περικοπούν για να μπορέσουμε να βάλουμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά», είπε.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «οι εισηγήσεις μόλις έχουν κατατεθεί, θα αναλυθούν από τους Υπουργούς και θα γίνει ένας οριζόντιος διάλογος εντός της Κυβέρνησης».
Ερωτηθείς πότε θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχουν χρονικά χρονοδιαγράμματα βάσει του Νόμου για το πότε πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και είμαστε εντός αυτών των χρονικών περιθωρίων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"