Εκπρόσωπος:«Υπάρχει μια μικρή απόκλιση»

«Ο λαϊκισμός βλάπτει την οικονομία και το δημόσιο συμφέρον».-

Η κινδυνολογία και ο λαϊκισμός για την κατάσταση της οικονομίας βλάπτει τόσο την οικονομία όσο και το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να διορθώσει τη μικρή απόκλιση στα δημοσιονομικά, λαμβάνοντας μέτρα έπειτα από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία είναι η έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία. 

Οπως σημειώνει, από αυτό το πρόβλημα έχουν προκύψει μια σειρά από αρνητικές συνέπειες, όπως είναι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, ο αποκλεισμός της χώρας μας από τις αγορές, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, οι ζημιές ύψους πέραν των τεσσάρων δισεκατομμυρίων για τις τράπεζες και κατά επέκταση για την οικονομία, η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ μετά την καταστροφή του 1974.

''Αυτά τα προβλήματα προέκυψαν ένεκα αποφάσεων που πήραν οι τράπεζες για αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, αλλά και λόγω της μη άσκησης αποτελεσματικού ελέγχου όπως ήταν υπόχρεη να πράξει η Κεντρική Τράπεζα που είναι η εποπτική αρχή'', προσθέτει. 

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, ο ΔΗΣΥ ''εναγωνίως προσπαθεί να φορτώσει αυτές τις ευθύνες στην κυβέρνηση''. 

Η Κυβέρνηση, αναφέρει ο Εκπρόσωπος, έλαβε διαρθρωτικά μέτρα και μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας όσα δεν λήφθηκαν από τον καιρό που υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία και ότι αυτά τα μέτρα λήφθηκαν έπειτα από κοινωνικό διάλογο, με κοινωνική ευαισθησία, προστατεύοντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων. 

''Γι' αυτό ακριβώς στην Κύπρο, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες όπου πάρθηκαν μέτρα, διασφαλίστηκε η κοινωνική ειρήνη'', αναφέρει. 

Ο κ. Στεφάνου τονίζει ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης. 

''Υπάρχει μια μικρή απόκλιση, η οποία είναι ελεγχόμενη. Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να τη διορθώσει λαμβάνοντας μέτρα έπειτα από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους'', καταλήγει ο Εκπρόσωπος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"