Ελλάδα: Στην τελική ευθεία προς την κάλπη

Σε φουλ ρυθμούς οι κομματικοί μηχανισμοί για συσπείρωση των οπαδών.-

ΑΘΗΝΑ: Το τελικό ντεμαράζ προς την κάλπη επιχειρούν τα κόμματα κλιμακώνοντας την ρητορική τους και πολώνοντας, ώστε να διατηρήσουν δυνάμεις αλλά και να εμφανίσουν ελκυστικότερα τα διακυβεύματά τους στους δυσαρεστημένους και αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Παράλληλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να ανακόψουν τις διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων τους προς κόμματα που ενθαρρύνουν την ψήφο διαμαρτυρίας και να αυξήσουν όσο το δυνατό τη συσπείρωση των οπαδών τους..

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, που ενσαρκώνει το κόμμα της δραχμής εξυπηρετώντας τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που θα ήθελαν να εξαγοράσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα κοψοχρονιά. Είχε προηγηθεί η μομφή Τσίπρα ότι ο κ. Βενιζέλος είναι «πολιτικός απατεώνας». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε χθες τη Ρόδο και  μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στις 7:00 μ.μ, στην πλατεία Μουσείου. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα παλεύει μέσα σε μια συντηρητική Ευρώπη, ενώ ζήτησε να μετατρέψουμε σε όφελος ότι καταφέραμε έως τώρα με κόπο.

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς στους πολίτες, ζητώντας να επιλέξουν μεταξύ της ακυβερνησίας και μιας κυβέρνησης που μπορεί να τα αλλάξει όλα. Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ενωτικός, προβάλλοντας την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη για το αύριο, ενώ επεσήμανε ότι με τη σωστή πολιτική τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία θα αμβλυνθούν. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε ως προτεραιότητά του την ανακούφιση όσων υποφέρουν και την προστασία της μεσαίας τάξης. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε  η κεντρική ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο, στην παρουσία και πάλι του Κώστα Καραμανλή.

Στο φουλ βάζουν τις μηχανές τους και τα υπόλοιπα κόμματα εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τους πολίτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ ώστε να είναι σταθερά απέναντι στις επιδιώξεις κάθε είδους κυβέρνησης. Η κα Παπαρήγα πραγματοποίησε  ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, το βράδυ.

Ως δύναμη λογικής και συνέπειας προβάλει το κόμμα του ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος πραγματοποίησε στις 19.00 την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ σήμερα Παρασκευή, στις 20:00 το βράδυ θα μιλήσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ένα μόνο εφιάλτη, την κυβέρνηση της αριστεράς. Ας τους κάνουμε τον εφιάλτη πραγματικότητα», κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Αλέξης Τσίπρας. Χθες στις 7.30 μμ θα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ στην Ομόνοια, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και χαιρετισμό του Μανώλη Γλέζου.

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε πρόταση συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις με όρο την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.
 
Πολιτικές μπλόφες χαρακτήρισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι τα περί συνεργασιών. Χθες έγινε  η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Οικολόγων Πράσινων στις 18:30 στο Θέατρο της Πλατείας Κουμουνδούρου μπροστά από τα γραφεία του κόμματος και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την καταπολέμηση της ανεργίας. Με ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο πάρκο Τσιρογιάννη απέναντι από τον Λευκό Πύργο, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα ολοκληρώσουν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο Πάνος Καμμένος προέβλεψε ότι την Κυριακή θα γίνει τσουνάμι που θα ανατρέψει τα κόμματα του Μνημονίου. Χθες, στις 19:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία, στην πλατεία 18 Άγγλων στο Ηράκλειο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία παίρνουν μήνυμα οι δύο αδιόρθωτοι, χωρίς να διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. Η κεντρική προεκλογική ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας πραγματοποιήθηκε χθες στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ στο Περιστέρι.

Την κεντρική ομιλία της στον Σπόρτινγκ πραγματοποίησε η Κοινωνική Συμφωνία και επέκρινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι ξέχασε τι υπέγραψε. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Κοινωνικής Συμφωνίας, Χάρης Καστανίδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάτρα. Στις 20.30 μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κοινωνική Συμφωνία στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο «ΑSTIR».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"