Στο στόχαστρο των κομμάτων η κυβέρνηση για την ανεργία

Την κατηγορούν για απάθεια στα προβλήματα τοις οικονομίας.- Αντί για μέτρα ανάπτυξης καταφεύγει στους φόρους.-

Για λάθη της Κυβέρνησης, τα οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι, κάμνει λόγο το ΔΗΚΟ και την κατηγορεί ότι παραμένει απαθής μπροστά στα προβλήματα της οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ανακοίνωση με αφορμή τα νέα στοιχεία της Γιούροστατ για την ανεργία στην Κύπρο, υπογραμμίζει ότι το ΔΗΚΟ αναμένει να ακούσει από αυτή την αριστερή Κυβέρνηση, όπως αναφέρει, πώς σκοπεύει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αναμένουμε, αναφέρει, να ακούσουμε το σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας, το οποίο πρέπει να έχει ως στόχο τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Ο κύριος Παπαδόπουλος εκφράζει την ελπίδα να τύχουν της δέουσας προσοχής οι εισηγήσεις του ΔΗΚΟ για την οικονομία, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων και αναστολή πληρωμής του ΦΠΑ για επιχειρήσεις με κύκλο εργασίας κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η ΕΔΕΚ
Αν δεν υπάρξουν αποφάσεις τώρα, η Κύπρος πριν το τέλος του έτους θα αναγκαστεί να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, εκτιμά η Εδέκ.

Ο συντονιστής της θεματικής της Εδέκ για την οικονομία Τάσος Γιασεμίδης κάλεσε ταυτόχρονα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αντιληφθεί -όπως είπε- την κρισιμότητα της κατάστασης και να συγκαλέσει αμέσως σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για να αποφασιστούν μέτρα αναγκαία για τη δημοσιονομική εξυγίανση.
Τόνισε ότι καμιά προεκλογική ή άλλη σκοπιμότητα δεν πρέπει να εμποδίσει τη λήψη αποφάσεων αμέσως, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, οι ευθύνες θα είναι βαρύτατες.

Ο κύριος Γιασεμίδης απέδωσε ευθύνες και στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών για επενδύσεις σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

ΕΥΡΩΚΟ
Για απραξία του Προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ στα θέματα οικονομίας κάμνει λόγο το Ευρωκό.
Ο Σταύρος Βιολάρης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, δήλωσε ότι η λαίλαπα της ανεργίας, η υποαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση, το κλείσιμο επιχειρήσεων και οι δυσκολίες στο τραπεζικό σύστημα του τόπου έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας.
Η Κυβέρνηση, κατέληξε, αντί να αναλώνεται σε υψηλές θεωρίες ας λάβει πρακτικά και εφαρμόσιμα μέτρα τα οποία θα επιφέρουν αποτελέσματα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι η ανεργία ακολουθεί ανοδική πορεία προς άγνωστη κατάληξη, αφού δεν υπάρχει κανένα σχέδιο -όπως είπε- από την κυβέρνηση για ανάπτυξη.

Ο κύριος Περδίκης επανέφερε την πρόταση του Κινήματος για δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας και το αίτημα όπως για κάθε τρία ευρώ προς τα κρατικά ταμεία από τα οικονομικά μέτρα, τουλάχιστον τα δύο να επιστρέφονται στην αγορά, στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Αντ' αυτού, είπε, η κυβέρνηση καταφεύγει σε εξαγγελίες επενδύσεων μαμούθ, με αμφίβολο κέρδος στον τομέα της εργοδότησης και αντί ανάπτυξη, αυξάνει τον ΦΠΑ, προσθέτει φόρους και κάνει περικοπές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"