ΗΠΑ και Κίνα σχεδιάζουν οικονομική στρατηγική

Αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ζήτησε ο Κινέζος Πρόεδρος Χου Χιντάο, στη διάρκεια της έναρξης του ''στρατηγικού και οικονομικού'' διαλόγου, στο Πεκίνο.

Ο Πρόεδρος της Κίνας κάλεσε τις δύο ισχυρότερες οικονομικά χώρες του κόσμου να συνεργαστούν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο που διατρέχει όλος ο κόσμος, στην περίπτωση που τεθούν εμπόδια στη συνεργασία Κίνας και ΗΠΑ.
Το μήνυμα του Χιντάο είναι απολύτως συνυφασμένο με τη ''σκιά'' που έριξε στο διάλογο των δύο χωρών η υπόθεση του Τσεν Γκουανγκτσενγκ.
Σε μια άλλη εξέλιξη τις ''προσδοκίες'' του κινεζικού λαού να ζει με ''αξιοπρέπεια'' ζήτησε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Χωρίς να κατονομάσει τον αντιφρονούντα Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ο οποίος, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, έχει φύγει από τη αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο (όπου κατέφυγε για έξι ημέρες), η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως όλες οι κυβερνήσεις οφείλουν ''να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών τους να ζουν με αξιοπρέπεια και σε κράτος δικαίου''.
Ο ίδιος ο Κινέζος ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσενγκ δήλωσε ότι θέλει να φύγει από την Κίνα για τις ΗΠΑ γιατί φοβάται πως κινδυνεύει ''τόσο η ζωή η δική μου και της οικογένειας μου, όσο και τα δικαιώματα μου''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"