Δεν τα βρήκαν οι Ενδιάμεσοι – Θα ξαναπροσπαθήσουν αύριο

Σημείο τριβής ο όρος «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».-

Δεν τα κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία οι αρχηγοί  των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Κινήματος Οικολόγων, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες το πρωί για μελέτη του τελικού προσχεδίου διακήρυξης και καθορισμό των κριτηρίων επιλογής του υποψηφίου για τις Προεδρικές εκλογές του 2013.

Σημείο τριβής παραμένει η θέση του ΔΗΚΟ να υπάρξει ξεκάθαρη και ρητή αναφορά στην διακήρυξη για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Η συνεδρία θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή, στις δέκα το πρωί, στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι υπάρχει μεν ταύτιση απόψεων, ωστόσο σε ουσιώδους σημασίας θέσεις για το ΔΗΚΟ υπάρχουν διαφορές.

Θα πρέπει, είπε, να υπάρχουν ξεκάθαρες αρχές και θέσεις στη διακήρυξη των προγραμματικών θέσεων των τεσσάρων κομμάτων και τόνισε ότι το ΔΗΚΟ δεν καταργεί την πολιτική του.

Σε ερώτηση αν την Παρασκευή δεν υπάρξει κατάληξη σε ξεκάθαρες αναφορές, κάτι που σημαίνει ότι η όποια προσπάθεια του ενδιάμεσου χώρου για συνεργασία διαλύεται, ο κύριος Καρογιάν κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην προτρέχουν. 

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι υπήρξε κλίμα πολιτικής βούλησης και ειλικρίνειας και εξέφρασε ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε ασιοδοξία ότι στην επόμενη συνεδρία θα υπάρξει διέξοδος από το αδιέξοδο.

Η Γενική Γραμματέας των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου είπε ότι θα παρουσιάσουν τις θέσεις των κομμάτων, όπως εκφράστηκαν σήμερα, στην Πολιτική Επιτροπή για αποφάσεις και την Παρασκευή θα διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Σύλληψη οπαδού της ΑΕΛ για την κροτίδα