Έρογλου: Οι Ε/κ δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτε με τους Τ/κ

Επιρρίπτει και πάλι ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.- 

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, επέρριψε για ακόμα μια φορά ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, μιλώντας στο 22ο Ουρολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Τουρκικό Σύνδεσμο Ουρολόγων στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ δεν θέλουν να μοιραστούν ο,τιδήποτε με τους Τ/κ και ότι αποζητούν μια λύση που να καθιστά τους Τ/κ πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε μια δημοκρατία που θα κυριαρχείται από Ε/κ.

Υποστηρίζοντας ότι η τ/κ πλευρά αναζητεί με ειλικρίνεια μια συμφωνία εδώ και χρόνια, ανέφερε ότι η λύση δεν είναι εφικτή επειδή οι Ε/κ δεν έχουν τις ίδιες προθέσεις.

Ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε επίσης ότι η ε/κ πλευρά, αντλώντας ισχύ από τη διεθνή αναγνώρισή της οποίας τυγχάνει, τη συμμετοχή της στην ΕΕ και την ανάληψη της ευρωπαϊκής Προεδρίας από την 1η Ιουλίου, εξαπατά τον υπόλοιπο κόσμο, προσποιούμενη ότι επιθυμεί συμφωνία. 

Πρόσθεση της ε/κ πλευράς, ανέφερε, είναι να κρατήσει τους Τ/κ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συνεχίζοντας τις συνομιλίες χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Λέγοντας «τέλος παιχνιδιού» ο ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ο Ερογλου, εννοούσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί αποτέλεσμα μετά την 1η Ιουλίου. Αναφέροντας ότι η ε/κ πλευρά απέρριψε την διεθνή διάσκεψη, ενώ η τ/κ πλευρά είναι υπέρ της σύγκλησής της, είπε ότι μετά από αυτό δεν υπάρχει νόημα στη συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών και ότι οι συναντήσεις μπορούν να γίνονται σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"