Ξεπαγώνει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ – Συμφώνησε και η Κύπρος.-

Στο άνοιγμα του κεφαλαίου 22 για την περιφερειακή πολιτική συμφώνησαν οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ, αναβιώνοντας έτσι τις ενταξιακές προσπάθειες για την Τουρκία, που είχαν παγώσει την τελευταία τριετία.
Σύμφωνα με διπλωμάτες, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν στις 5 Νοεμβρίου για την έναρξη των διαπραγματεύσεων επί της περιφερειακής πολιτικής - το 14ο κεφάλαιο που θα ανοίξει η Τουρκία από τα 35 που απαιτούνται για την ένταξή της στους κόλπους της ΕΕ.
«Η απόφαση συνιστά ένα σημαντικό βήμα. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία υπογραμμίζουν την σημασία της σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ και την (αναγκαιότητα) να παραμείνει η ΕΕ σημείο αναφοράς για μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φούλε.
H Κύπρος έδωσε τη συγκατάθεσή της για άνοιγμα του εν λόγω Διαπραγματευτικού Κεφαλαίου. Ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι «εάν η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε η Κύπρος θα ανταποκρίνεται ανάλογα».
Ο κ. Κασουλίδης διευκρίνισε ότι το Κεφάλαιο 22 που θα ανοίξει, δεν συγκαταλέγεται στα Κεφάλαια που παραμένουν «παγωμένα» από την Κύπρο ή σε εκείνα που έχουν «παγώσει» με απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ο Επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι «οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πρέπει να ανακτήσουν τη δυναμική τους με σεβασμό στις δεσμεύσεις και τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"