Μετά το Πάσχα η διαδικασία για το κατηγορητήριο του Μαρί

Καταχωρήθηκαν οι κατηγορίες  χθες το πρωί για τους 8.- Ο Άντρος Κυπριανού διερωτάται γιατί να κατηγορηθούν οι δύο Υπουργοί και οι Οικολόγοι γιατί όχι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 στις 9 το πρωί, στην παρουσία των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, θα αρχίσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η διαδικασία για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 8 κατηγορούμενοι στην υπόθεση. 

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η διαδικασία καταχώρησης της υπόθεσης από δύο Δικηγόρους της Δημοκρατίας. Η υπόθεση πήρε τον αριθμό 4904/2012. 

Εκ μέρους των κατηγορουμένων εμφανίστηκε για δύο από αυτούς, ένας μόνο δικηγόρος από τη Λάρνακα. Συγκεκριμένα εμφανίστηκε ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου για τον τέως Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού και τον υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού. 

Μία εκ των δικηγόρων της Δημοκρατίας ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο, πέραν του ενός μηνός, δεδομένου ότι μεσολαβούν οι γιορτές του Πάσχα, για να τηρηθεί η διαδικασία επίδοσης του κατηγορητηρίου, αφού ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. 

Το Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και έδωσε προθεσμία μέχρι τις 23 Απριλίου για να επιδοθεί το κατηγορητήριο στους κατηγορούμενους. Έτσι εάν και εφ' όσον καταστεί δυνατή η επίδοση του κατηγορητηρίου, στην επόμενη δικάσιμο , δηλαδή την 23η Απριλίου 2012, θα γίνει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και η πρώτη εμφάνιση των οκτώ κατηγορουμένων. 

Ο κάθε κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις δικές του κατηγορίες με τις δικές τους λεπτομέρειες. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη. 

Τα οκτώ άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι οι τέως Υπουργοί, Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, 0 τέως Αρχηγός και ο τέως Υπαρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

Αντρος Κυπριανού

Την ευχή η δικαιοσύνη να λάμψει πραγματικά και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ερωτηθείς για τη σημερινή διαδικασία καταχώρησης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, της υπόθεσης της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να ασκήσει το ρόλο της . Και εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα διαφανεί βέβαια μέσα από τη λήψη των διαφόρων καταθέσεων, πρέπει να δοθούν», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ότι εκ των οκτώ ατόμων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στα δικά τους τα αυτιά ηχεί πολύ παράξενο αυτό το οποίο γίνεται, «με την έννοια ότι κάποιοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη αυτών των υλικών και τελικά διώκονται δύο Υπουργοί ως σαν αυτοί να ήταν οι εμπειρογνώμονες».

«Επαναλαμβάνω ότι ελπίζω και εύχομαι η δικαιοσύνη να λάμψει πραγματικά και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν», κατέληξε.

Μάριος Καρογιάν

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν διερωτήθηκε γιατί να κατηγορηθεί ο Μάρκος Κυπριανού εφόσον δεν είχε καμιά σχέση με τη φύλαξη της πυρίτιδας.

ΟΙ Οικολόγοι
Σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι εφόσον κατηγορήθηκαν οι δύο Υπουργοί θα έπρεπε να κατηγορηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"