Πραξούλα: Έχω τα προσόντα για Διοικητής της ΚΤ

Αν της προτείνει ο Πρόεδρος θα το σκεφτεί .- Ο Πρόεδρος δεν αποφάσισε ακόμη αντικατάσταση Ορφανίδη
Σε αντίθεση με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία ο οποίος τόνισε ότι ούτε ενδιαφέρεται, ούτε θα επιδείξει ενδιαφέρον για τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αφού, όπως είπε, δεν είχε τα προσόντα για τη θέση, η Υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου θεωρεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις και έχει το βιογραφικό για να πάρει το χρίσμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
 
Μιλώντας τη Δευτέρα στην Εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 η κυρία Αντωνιάδου τόνισε πως δεν της έγινε πρόταση μέχρι σήμερα από τον κ. Χριστόφια. «Δεν μπορώ να τοποθετηθώ αφού δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχω τα προσόντα για τη θέση καθώς ήμουν διευθυντικό στέλεχος της εποπτικής αρχής των τραπεζών για 24 χρόνια».

Κληθείσα να σχολιάσει το κατά πόσον η ίδια ευνοεί απομάκρυνση του νυν Διοικητή Αθανάσιου Ορφανίδη, η κ. Αντωνιάδου αρκέστηκε να πει ότι στο παρελθόν επέκρινε τον κ. Ορφανίδη για την έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Καταλήγοντας η Υπουργός ανέφερε πως αν της προταθεί η θέση από τον Πρόεδρο Χριστόφια θα προβληματιστεί ιδιαίτερα καθώς αυτό συνεπάγεται ότι θα φύγει από την πολιτική ζωή αφού θα πρέπει να παραιτηθεί από την Προεδρία των Ενωμένων Δημοκρατών.

Ο Πρόεδρος δεν αποφάσισε αντικατάσταση Ορφανίδη
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο γίνονται σκέψεις για ανανέωση της θητείας του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη ή για αντικατάστασή του μετά από τη λήξη της θητείας του στις 30 Απριλίου, τόνισε: ''όταν θα υπάρχουν αποφάσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος θα ανακοινωθούν''.

Απαντώντας σε περαιτέρω ερώτηση για το θέμα, ανέφερε ''νομίζω να περιμένουμε τις αποφάσεις, δεν χρειάζεται να πούμε οτιδήποτε άλλο''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"