Δαιμονοποιεί το δικαίωμα της απεργίας ο Υπουργός, λένε οι ελεγκτές

Επικρίσεις εναντίον του Υπουργού Συγκοινωνιών με αφορμή το ενδεχόμενο να μετακαλέσει στη Κύπρο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από το εξωτερικό για να καλυφθεί το κενό από την απεργία των ελεγκτών, διατυπώνει σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Κύπρου. 

''Κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα, υπενθυμίζουμε ότι το FIR της Κύπρου παραμένει αδιαίρετο γιατί τα τελευταία 35 χρόνια οι Κύπριοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας το υπερασπιζόμαστε μέρα και νύχτα έναντι των επιβουλών της Τουρκίας και τα απεργιακά μέτρα ουδόλως επηρεάζουν την επαγρύπνησή μας για το FIR'', αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Οι ελεγκτές αναφέρουν ότι αποφεύγουν τη δημόσια αντιπαράθεση με τον Υπουργό, ''με την ελπίδα ότι θα αποδεχθεί το ελάχιστο που ζητούμε, δηλαδή να καταρτίσουμε από κοινού την ατζέντα της συζήτησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα''. 

Καταγγέλλουν τον Υπουργό ότι αρνείται να το πράξει , ότι προσπαθεί να δαιμονοποιήσει το δικαίωμα της απεργίας και ότι δεν επιθυμεί ισότιμο διάλογο με τους εργαζομένους. 

''Σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος και να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα, η ΠΑΣΕΕΚ βρίσκεται σε επαφή με διάφορους παράγοντες ώστε να μεσολαβήσουν το συντομότερο'', αναφέρει η ανακοίνωση και εκφράζεται η ελπίδα για θετική ανταπόκριση.

Οι ελεγκτές αναφέρουν εξάλλου ότι δεν επιζητούν να αποφύγουν την επιβολή των οικονομικών μέτρων και συνεισφέρουν όπως όλοι , τονίζοντας όμως ότι ''ο τρόπος συνεισφοράς που επιβλήθηκε έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και αντί να βοηθήσει, αποστερεί εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από το κράτος''.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"