Ερογλου: Δεν θα φύγει κανείς έποικος

Θέλει το εδαφικό όπως στο σχέδιο Ανάν

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε χθες ότι οποτεδήποτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας του λέει «έποικοι ή οι μετανάστες μου» αυτός του απαντά ότι «πέρασαν 38 χρόνια από το 1974 και δεν έχουμε μετανάστες πια. Νομίζω ότι πρέπει να επιλύσετε τα προβλήματα με τους μετανάστες σας και το θέματα της μετανάστευσης σε αυτά τα 38 χρόνια». 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα με τους μετανάστες, η Κυβέρνηση των Ε/κ, όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα είναι υπεύθυνη για αυτό.

Ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι η ε/κ πλευρά θέλει περισσότερα εδάφη από όσα προνοούνται στο σχέδιο Ανάν για να εγκαταστήσει τους μετανάστες.

Πρόσθεσε ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα παρέδωσε στην λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα, έγγραφο με το οποίο του ζητεί το εδαφικό να παραμείνει όπως προνοείται στο σχέδιο Ανάν.

Ο κ. Ερογλου είπε ότι δέχθηκε επικρίσεις ότι είναι αδιάλλακτος λες και ο Πρόεδρος Χριστόφιας θέλει λύση, όπως ισχυρίστηκε.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο τέως Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διαπραγματευόταν για είκοσι μήνες αλλά δεν επιτεύχθηκε καμία συμφωνία.

Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο τρεις φορές κατά ποσόν αποδέχεται το πακέτο συμφωνίας της 4ης Ιανουαρίου το οποίο παρουσίασε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε αρνητικά και αυτό είναι καταγεγραμμένο.

Στις δηλώσεις του ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά απέρριψε όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις συνομιλίες μέχρι σήμερα προσθέτοντας ότι εάν δώσουμε όλα όσα η ε/κ πλευρά θέλει θα εκμηδενίσουμε την πιθανότητα των Τ/κ να συνεχίσουν να ζουν στο νησί.

Αναφορικά με το θέμα της ιθαγένειας ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι όλοι οι «πολίτες» του ψευδοκράτους θα συνεχίσουν να είναι «πολίτες» και του πιθανού κράτους που θα προκύψει.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι ένα από τα καθήκοντα των κυβερνήσεων είναι να χορηγούν ιθαγένειες αλλά εάν επιτευχθεί μια συμφωνία γρήγορα θα μειωθούν και οι χορηγήσεις ιθαγένειας.

Καταλήγοντας ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία στην Κύπρο αλλά δεν θα παραχωρηθούν, για την επίτευξη αυτού του στόχου, τα δικαιώματα των Τ/κ, στην ε/κ πλευρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"