Ελεγκτές: Προς αγορά υπηρεσιών από το εξωτερικό

Τελεσίγραφο από τον Υπουργό Συγκοινωνιών – Επαφές με τα κόμματα

Προειδοποίηση-τελεσίγραφο προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι το κενό που δημιουργείται από τα απεργιακά τους μέτρα, θα καλυφθεί, στη χειρότερη περίπτωση, με αγορά υπηρεσιών από συναδέλφους τους από το εξωτερικό, απηύθυνε ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου. 

Από την πλευρά της, η ΠΑΣΕΕΚ αναφέρει ότι «σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος και να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα , η ΠΑΣΕΕΚ βρίσκεται σε επαφή με διάφορους παράγοντες ώστε να μεσολαβήσουν το συντομότερο».

Το αποτέλεσμα των απεργιών είναι ότι η Δημοκρατία χάνει δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ. 
Ο κύριος Φλουρέντζου, έχει συνεχείς διαβουλεύσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα μέλη της Επιτροπής συγκοινωνιών, για ετοιμασία του πλαισίου συζήτησης με τους ελεγκτές. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιδειχθεί περισσότερη ανοχή με δεδομένο το γεγονός ότι πλησιάζει η θερινή περίοδος όπου η Κύπρος θα έχει την Προεδρία της ΕΕ και δεν πρέπει να δημιουργηθεί παρόμοιας φύσεως πρόβλημα.
 
Συνεπώς, μετά την προγραμματισμένη στάση εργασίας των ελεγκτών αύριο Τετάρτη, είτε θα επιλυθεί το πρόβλημα μέσω διαλόγου, είτε είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έλευσης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από το εξωτερικό.

Έκπληξη εκφράζει από την πλευρά της, η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για την πρόθεση του Υπουργού για αγορά υπηρεσιών από το εξωτερικό, αναφέροντας ότι «κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα». Οι ελεγκτές προσθέτουν ότι «σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος και να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα , η ΠΑΣΕΕΚ βρίσκεται σε επαφή με διάφορους παράγοντες ώστε να μεσολαβήσουν το συντομότερο», τονίζοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο στο τραπέζι του διαλόγου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"