Οκτώ στο εδώλιο, με 33 κατηγορίες


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας οκτώ φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, που φέρονται αναμεμειγμένοι στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και συγκεκριμένα στην επένδυση του ταμείου συντάξεων της cyta για το έργο Aero Centre. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. της cyta Στάθης Κιττής, τα στελέχη του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέττος και Χρίστος Αλέκου και ο τέως πρόεδρος του δ.σ. της ΑΗΚ Χαράλαμπος Τσουρής.


Το κατηγορητήριο της υπόθεσης είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού κάποιες από 33 συνολικά κατηγορίες που περιλαμβάνονται σ’ αυτό, επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι κι εφτά χρόνια. Ανάμεσα στους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας είναι το ζεύγος Χαράλαμπου και Παναγιώτας Λιοτατή και ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Αλκής Νίκος Λίλλης.

Οι κατηγορίες αφορούν, μεταξύ άλλων, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"