Στην πλατφόρμα «Ομηρος» σήμερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της γεώτρησης στο βυθοτεμάχιο 12.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα «Όμηρος», από όπου διεξάγονται από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι εργασίες στην πλατφόρμα συνεχίζονται κανονικά με τη γεώτρηση να βρίσκεται στα τελικά της στάδια. Στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες πρόκειται να ανακοινωθούν και τα τελικά αποτελέσματα της γεώτρησης.

Τον πρόεδρο Χριστόφια θα συνοδεύουν η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης.

Όπως ανακοινώθηκε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα συνοδεύουν δημοσιογράφοι αλλά μόνο κινηματογραφιστές των πέντε παγκυπρίων τηλεοπτικών σταθμών, ένα φωτογράφο και λειτουργό του γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Σε δηλώσεις του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε την σημασία της επίσκεψης του Πρόεδρος στην πλατφόρμα, τονίζοντας πως αυτή η κίνηση έχει συμβολικό χαρακτήρα. «Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει και ένα χαρακτήρα συμβολικό, με την έννοια ότι είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης το θέμα των υδρογονανθράκων, αλλά και πολιτικές προεκτάσεις, με την έννοια ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά το χώρο που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, και αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα η Κυπριακή Δημοκρατία το ασκεί πάντοτε μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου».

Ερωτηθείς ως προς το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «αναμένουμε τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης, όταν κι εφόσον έχουμε αυτά τα αποτελέσματα αυτά θα ανακοινωθούν», προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η πρακτική που ακολουθείται».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα αρχίσει ο 2ος γύρος αδειοδότησης, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «όπως έχει ήδη λεχθεί στην τελευταία συζήτηση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει γίνει μια κατ’ αρχήν συζήτηση για το θέμα, έχουν αναλάβει οι αρμόδιοι Υπουργοί, που είναι στην Υπουργική Επιτροπή για το θέμα των υδρογονανθράκων». 

«Μόλις ολοκληρωθεί η όλη αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών που έχουν να κάνουν με τον 2ο γύρο αδειοδότησης θα επανέλθει το θέμα σε μια επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για να παρθούν και οι αποφάσεις», πρόσθεσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"