Ιταλία: Καθολική η αποδοχή της Κυβέρνησης Μάριο Μόντι

Οι Ιταλοί κουράστηκαν από τους «θεατρινισμούς» Μπερλουσκόνι και δίνουν 80% στον τεχνοκράτη Μόντι.
Η νέα τεχνοκρατική Κυβέρνηση της Ιταλίας, της οποίας ηγείται ο Μάριο Μόντι απολαμβάνει της αποδοχής σχεδόν 80% του πληθυσμού καθώς αρχίζει το έργο της αναζωογόνησης της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.


Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα διακυβέρνηση έχει την υποστήριξη του 78,6% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης που παρουσιάζεται στην κυριακάτικη έκδοση της αριστερής εφημερίδας ‘La Repubblica’.

Αυτός ο αριθμός ανήλθε στο εντυπωσιακό 83,8% για τον ίδιο τον Μαρίο Μόντι στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ 17 και 18 Νοεμβρίου.

Ειδικοί οικονομολόγοι και πολιτικοί σχολιαστές λένε ότι ο πράος αλλά αποφασιστικός τεχνοκράτης έχει εντυπωσιάσει ένα κοινό κουρασμένο από τους θεατρινισμούς του προκάτοχού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απέτυχε να αντικρούσει τις πιέσεις των αγορών.

«Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να αλλάξει τη διάθεση της κοινής γνώμης από την κατάθλιψη στην ευφορία», αναφέρουν οι δημοσκόποι στο σχολιασμό τους, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πλειοψηφία» υποστήριξης στην Ιταλία μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε ποσοστά δημοφιλίας, οι ηγέτες των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων της Ιταλίας ακολουθούν πολύ μακριά τον πρώην Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του κύριου αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Λουίτζι Μπερσάνι λαμβάνει 48,1% υποστήριξη στη δημοσκόπηση και βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος λαμβάνει μόλις 28,6%.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων προειδοποιεί ότι τα καθολικά ποσοστά αποδοχής της Κυβέρνησης ενέχουν τον κίνδυνο η ευφορία να αντικατασταθεί με απογοήτευση.

Συνολικά δύο χιλιάδες τριακόσια εβδομήντα επτά άτομα πήραν μέρος στη δημοσκόπηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"