Οι Κερυνειώτες ψήφισαν… η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει

Πρώτος στις προτιμήσεις των Κερυνειωτών ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης

Η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει τον καλύτερο κληρικό για το μητροπολιτικό θρόνο Κυρηνείας ανεξάρτητα από τη σειρά με την οποία κατετάγησαν στη ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου οι τρεις υποψήφιοι. Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας, τονίζοντας παράλληλα ότι για την Ιερά Σύνοδο δεν έχουν σημασία τα ποσοστά των ψήφων.

Σε παρατήρηση ότι η διαδικασία δεν είναι δημοκρατική, ο Μακαριότατος απάντησε ότι είναι δημοκρατικότατη.

Όπως ο λαός, είπε, έχει δικαίωμα να προκρίνει τρεις, έχει δικαίωμα και η Σύνοδος να ψηφίσει τον έναν.

Υπογράμμισε ακόμα ότι αν κάποιος διαθέτει λεφτά ή τυγχάνει της υποστήριξης ενός μεγάλου κόμματος και μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους δεν έχει σημασία για τη Σύνοδο.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε ότι η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη για να επικυρώσει το άτομο που επέλεξε ο λαός και κάποια άλλη μέρα θα γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη.

Στην πρώτη φάση της εκλογικής διαδικασίας ο Χρυσόστομος Κυκκώτης συγκέντρωσε 3.145 ψήφους ή ποσοστό 43,52%, ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου 2.389 ψήφους ή ποσοστό 33,06% και ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος 1.188 ψήφους ή ποσοστό 16,44%.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ιερά Σύνοδος θα λάβει σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας. Δηλαδή τόνισε την απόφαση και τη βούληση των Κερυνειωτών.

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα πολύ τιμητικό για τον ίδιο και είπε ότι αναλογίζεται το βάρος και την ευθύνη, κυρίως όταν προέρχονται από τους Κερυνειώτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"