Η Λευκωσία χαιρετίζει το Ρωσικό «χαστούκι» στην Τουρκία

Για το παράνομο στάτους του ψευδοκράτους.- Δηλώσεις Κυβέρνησης και κομμάτων.-

Η Κυβέρνηση χαιρέτισε τη θέση αρχών που έχει διατυπώσει η Ρωσία αναφορικά με το θέμα της απόκτησης περιουσίας από Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα. 

Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, η ρωσική θέση στηρίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τις οποίες καταδικάζεται η ανακήρυξη του ψευδοκράτους και βρίσκεται στα ψηφίσματα 541 και 550 του ΣΑ του ΟΗΕ στα οποία κάνει αναφορά η δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

''Χαιρετίζουμε την ξεκάθαρη θέση αρχών που η Ρωσική Ομοσπονδία έχει διατυπώσει αναφορικά με το θέμα της απόκτησης περιουσίας από Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα'', είπε. 

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι η ρωσική θέση ''επαναβεβαιώνει τις διαχρονικές και σταθερές θέσεις αρχών που τηρεί η χώρα στο Κυπριακό, θέσεις που ενισχύουν τον αγώνα του λαού μας για λύση, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώνει τη χώρα και το λαό στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για ένα κράτος, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα''.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ με ανακοίνωση του χαιρετίζει την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρωσικής ομοσπονδίας με την οποία προτρέπονται οι Ρώσοι υπήκοοι να αποφεύγουν την αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα με την επισήμανση ότι πρόκειται για παράνομες πράξεις που αφορούν περιουσίες των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι Έλληνες Κύπριοι.

Η παρέμβαση της Ρωσικής ομοσπονδίας, μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενέχει ιδιαίτερη σημασία η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Παρόμοια σαφής τοποθέτηση θα πρέπει να επιδιωχθεί να υπάρξει από όλες τις χώρες – μέλη του ΟΗΕ, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ..

Το ΑΚΕΛ με γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαΐδη χαιρετίζει την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ με την οποία καλούνται οι Ρώσοι υπήκοοι να αποφεύγουν την αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα, αναφέροντας ότι αποτελεί ενίσχυση του αγώνα μας για δικαίωση. 
''Η θέση αυτή της Ρώσικης Ομοσπονδίας, συνοδεύεται με αναφορές στα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ με τα οποία καταδικάζεται οποιαδήποτε ενέργεια στοχεύει στην αναβάθμιση και αναγνώριση του ψευδοκράτους, καθώς και με την ξεκάθαρη αναφορά ότι θα είναι παράνομες οποιεσδήποτε πράξεις αγοράς ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα'', αναφέρει ο κ. Λουκαϊδης.

Στη γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ''αποτελεί συνέχεια της συνεπούς πολιτικής αρχών που διέπει τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά της χώρας αυτής στο Κυπριακό''.

Προστίθεται, εξάλλου, ότι ''η εν λόγω σαφής και ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος, ενισχύει την προσπάθεια μας για αντιμετώπιση των τετελεσμένων που επιδιώκει να δημιουργήσει η Τουρκία στην Κύπρο, καθώς και γενικότερα τον αγώνα του λαού μας για απαλλαγή από την κατοχή και επανένωση της πατρίδας μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών με την Κύπρο αποφάσεων του ΟΗΕ''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"