YΠΑΜ: «Εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας Κύπρου-Σουηδίας»

Σε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σουηδίας προέβησαν χθες ο Υπουργός Aμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Πρεσβευτής της Σουηδίας στην Κύπρο Κlas Gierow, σε συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και αντηλλάγησαν εισηγήσεις και απόψεις για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας τους τόσο σε διμερή βάση όσο και στα πλαίσια της ΕΕ.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι η στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά δεν επιτρέπει αισιοδοξία στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ωστόσο, η δική μας πλευρά, τόνισε ο κ. Ηλιάδης εμμένει σταθερά στις προσπάθειες για βιώσιμη και οριστική λύση μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και στα πλαίσια των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού.

Για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξεύρεση φυσικού αερίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο.

Σημείωσε ότι οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ακόμα ένα σοβαρό κίνητρο για να συνεργαστεί η Τουρκία για την βιώσιμη λύση του Κυπριακού ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα χώρο ειρήνης, συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους πολίτες της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"