Αβέρωφ: «Η κυβέρνηση παίζει κομματικά παιχνίδια με τις ΚΑ»

«Σκοτώνει την προσπάθεια για στρατηγικό επενδυτή -  Επαναλαμβάνεται η ιστορία με τη Γιουροσύπρια».-

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι σκοτώνει την προσπάθεια για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ) και εκτιμά ότι εντός μερικών εβδομάδων οι Κυβερνώντες θα ζητήσουν από τη Βουλή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να ενισχύσουν τον εθνικό αερομεταφορέα. 

Ο κ. Νεοφύτου, μιλώντας μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων των ΚΑ, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, εξέφρασε την άποψη ότι «θα ζήσουμε επανάληψη των διλημμάτων που τέθηκαν ενώπιον των πολιτικών ηγεσιών και των κομμάτων το 2010 με την ιστορία της Γιουροσύπρια».

Ανέφερε ότι παρά τις εξαγγελίες των Κυβερνώντων για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις ΚΑ, «έχουν περάσει αρκετοί μήνες και δεν έπραξαν οτιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση». Πρόσθεσε πως παρά το ότι είναι ενάντια στην ιδεολογία τους, «εξαναγκάστηκαν εκ των γεγονότων να εγκρίνουν έστω και φραστικά την ιδέα για στρατηγικό επενδυτή».

«Ομως σκοτώνουν την οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση» είπε.
Εκτιμώ, συνέχισε, ότι σε μερικές βδομάδες θα έρθουν ενώπιον της Βουλής ζητώντας καμιά πενηνταριά εκατομμύρια ευρώ από τον Κύπριο φορολογούμενο, θέτοντας το πολιτικό δίλημμα στα πολιτικά κόμματα: είτε παίρνετε 50 εκατομμύρια από τους φορολογούμενους, είτε θα κλείσουν οι ΚΑ και θα βρεθούν στο δρόμο 1100 οικογένειες και επιπρόσθετα θα πληγεί ανεπανόρθωτα ο τουρισμός του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τον Μάρτιο του 2013 η πρώτη πολιτική απόφαση που θα κληθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει είναι το «αναγκαστικό λουκέτο» στις ΚΑ.
«Είμαστε ευαίσθητοι και για τα λεφτά του Κύπριου φορολογούμενου, αλλά εξίσου ευαίσθητοι και για την αγωνία των εργαζομένων. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι για να παίζονται πολιτικά και κομματικά παιχνίδια» είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομία ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για ασυγχώρητες οικονομικές πολιτικές της Κυβέρνησης, αναφέροντας παράλληλα ότι «οι πρώτοι δύο μήνες του 2012 κινούνται στο ίδιο αρνητικό επίπεδο και τάση όπως οι πρώτοι δύο μήνες του 2011».

«Είναι ωσάν να μην έχουμε πάρει μέτρα. Πήγαν άδικα οι θυσίες και των εργαζομένων αλλά και τα επιπρόσθετα βάρη των Κυπρίων πολιτών και των μεσαίων επιχειρήσεων» υπέδειξε.

Ο κ. Νεοφύτου δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης και ανέφερε ότι εντός των ημερών θα παραδώσει σχετική μελέτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"