«Αποδυναμωμένη η Κυβέρνηση χωρίς την Πραξούλλα»!

Αιχμές κατά Χριστόφια σε ομιλία της σε συνέδριο τ/κ κόμματος.-

Για αποδυνάμωση της Κυπριακής Κυβέρνησης μετά την αποχώρηση της Πραξούλας Αντωνιάδου από την θέση του Υπουργού, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Φιλελευθέρων Δημοκρατών, ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ. 

Την ίδια ώρα η ίδια η κα Πραξούλλα, με ομιλία της στο συνέδριο του Τ/κ κόμματος Νέα Κύπρος, άφησε αιχμές εναντίον του Προέδρου Χριστόφια αλλά και του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι εκμεταλλεύονται το κυπριακό για να διαιωνίσουν την παρουσία τους στην εξουσία. 

Η Πραξούλλα Αντωνιάδου σε ομιλία της, το περασμένο Σάββατο, στο συνέδριο του Τουρκοκυπριακού κόμματος « Νέα Κύπρος» τόνισε ότι η Κύπρος αυτή τη στιγμή χάνει πολύτιμο χρόνο για την επανένωση της.

«Οκτώ χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η Κυπριακή Προεδρία βρίσκει την Κύπρο ακόμα μοιρασμένη, αφού οι ηγέτες της απέτυχαν να εκμεταλλευτούν την εύρεση φυσικού αερίου με τρόπο που θα προωθούσε την ειρήνη αντί τον πόλεμο», είπε η Πραξούλα Αντωνιάδου.

Ανέφερε επίσης ότι ο ορθός δρόμος θα ήταν η απεξάρτηση των δύο λαών από τις μητέρες πατρίδες αφού οι ηγέτες χρησιμοποιούν το κυπριακό για να διαιωνίσουν την παρουσία τους στην εξουσία.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος χρειάζεται ηγέτες οι οποίοι θα αναζωογονήσουν την οικονομία και που θα καταλάβουν ότι η ειρήνη είναι πιο επικερδής από τον πόλεμο, και ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων μας με την Τουρκία θα ήταν επικερδής τόσο για την Κύπρο όσο και για την Τουρκία.

Τέλος είπε ότι το φυσικό αέριο δημιουργεί ευκαιρίες προς αυτή την κατεύθυνση όπου η Κύπρος θα καταστεί συνεργάτιδα χώρα με την Τουρκία.

Σε παρέμβαση του στην εν λόγω εκπομπή, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Κόμματος, Sir Graham Watson, εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι η Πραξούλα Αντωνιάδου δεν βρίσκεται στην Κυπριακή κυβέρνηση.

«Πιστεύω έκανε καλή δουλειά για την Κύπρο. Βοήθησε στον να μπει η χώρα στον χάρτη των Βρυξελλών. Λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ, νομίζω ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα είναι πιο αδύνατη χωρίς αυτή.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"