Ζωηρό το ενδιαφέρον Μπαν Κι Μουν για λύση του Κυπριακού

Διαπιστευτήρια του Νίκου Αιμιλίου, ως νέου Μονίμου Αντιπροσώπου.-

Το ζωηρό ενδιαφέρον του ιδίου και του διεθνούς οργανισμού για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα επανενώνει την Κύπρο και το λαό της, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου.

Ο κ. Μπαν ανέφερε ακόμη ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Κύπρο, ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, για κοινή αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή μέχρι την εξάλειψη της φτώχειας και την τήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του, ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος, Νίκος Αιμιλίου,  μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού εγκάρδιες ευχές και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τις ακούραστες και πολύχρονες προσπάθειες του διεθνούς οργανισμού αλλά και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα προσωπικά για εξεύρεση μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Ενημέρωσε επίσης σε συντομία τον Γενικό Γραμματέα για τις θέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"