Οι Οικολόγοι συζητούν ονόματα υποψηφίων

Δηλώσεις Γ. Περδίκη για τις προεδρικές διεργασίες, τη βουλευτική ασυλία και τις τουρκικές γεωτρήσεις και το όριο αφυπηρέτησης.-

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων συζητά ονόματα προσωπικοτήτων που μπορούν να προταθούν για να το χρίσμα του υποψηφίου του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας στις Προεδρικές Εκλογές, δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Το Κίνημα Οικολόγων, είπε, υλοποίησε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη σύσκεψη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και της Οικολογίας και όρισε από την πρώτη μέρα τα δύο μέλη του Κινήματος,(τον ίδιο και τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Οικολόγων Σάββα Φιλίππου), που θα συμμετέχουν στην επιτροπή για τον καταρτισμό του προγραμματικού πλαισίου, ενημερώσαμε και γραπτώς τα υπόλοιπα κόμματα για την ετοιμότητα μας να ξεκινήσουμε αμέσως τη συζήτηση και σήμερα η πολιτική επιτροπή του Κινήματος θα μελετήσει τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι Οικολόγοι στο διάλογο που θα αρχίσει για το προγραμματικό πλαίσιο και θα συζητήσει και κάποια ονόματα για προτεινόμενες υποψηφιότητες, είπε ο κ. Περδίκης

Πρόσθεσε ότι η Πολιτική Επιτροπή θα συζητήσει επίσης τη βελτίωση της επικοινωνιακής και διαδικαστικής διαχείρισης της προσπάθειας μας με κύριο στόχο να εμπλακούν σε αυτήν περισσότεροι πολίτες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως «δεν έχουμε παρωπίδες, είμαστε ανοικτοί και θα συζητηθούν και εξαγγελθείσες υποψηφιότητες», ενώ διευκρίνισε πως σε αυτές δεν περιλαμβάνεται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εκτός και εάν ο ΔΗΣΥ επιθυμεί να γίνουν οι τέσσερεις, πέντε και να στηρίξουμε από κοινού ένα υποψήφιο, όπως ισχύει και για το ΑΚΕΛ και συμπλήρωσε ότι αναζητούμε πολιτική προσωπικότητα από τον ενδιάμεσο χώρο και της Οικολογίας που θα μπορεί να εκφράσει τις θέσεις των πολιτών που βρίσκονται πίσω από τα τέσσερα κόμματα.

Είπε ακόμα πως δεν αισθανόμαστε ότι η προσπάθεια έχει βαλτώσει ή καθυστερεί.

Γεωτρήσεις στα κατεχόμενα

Σχολιάζοντας την έναρξη γεωτρήσεων στην κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου, είπε πως είναι παράνομες και διενεργούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να προκαλέσει ένταση σε μια εποχή που η Κύπρος αναλαμβάνει καθηκόντως την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε πως η διαμαρτυρία των Οικολόγων για την ενέργεια αυτή του κατοχικού καθεστώτος θα μεταφερθεί και σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρασίνων κομμάτων, τα οποία θα ενημερωθούν εμφαντικά ότι η περιοχή στην οποία διενεργούνται οι γεωτρήσεις θεωρείται περιοχή με εξαιρετικό περιβαλλοντικό χαρακτήρα και προτείνεται η προστασία της με το σχέδιο Natura.

Ασυλία Θεμιστοκλέους

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα πως το θέμα με τη βουλευτική ασυλία όπως προέκυψε με την υπόθεση απονομής προεδρικής χάρης στον τέως Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους, δεν θεωρείται λήξαν για τους Οικολόγους.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν πληγώσει ακόμα παραπάνω το ελάχιστο εναπομείναν κύρος που έχουν μέσα στους πολίτες, οι πολιτικοί και η πολιτική και προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην καλή εικόνα και την υπόληψη των πολιτικών.

Δόθηκε η εντύπωση ότι επιτρέπεται η ασυδοσία των Βουλευτών, χωρίς αυτή να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, συνέχισε αναφέροντας ότι το Σύνταγμα προνοεί πολύ συγκεκριμένα ότι η ασυλία προστατεύει το Βουλευτή μέσα στο χώρο της Βουλής.

Πρόσθεσε πως το άρθρο 83.2 του Συντάγματος προβλέπει τη διαδικασία δίωξης του Βουλευτή και άρα η δίωξη είναι θέμα εφαρμογής του Συντάγματος.

Ανέφερε επίσης ότι για τη μη εφαρμογή του Συντάγματος θα πρέπει οι ευθύνες να αναζητηθούν μεταξύ των Βουλευτών και του εκάστοτε Γενικού Εισαγγελέα, και είπε ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ότι το Κίνημα θα επιμένει να συζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών στην οποία το ενέγραψε από τις αρχές Μαρτίου 2012.

Καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα ότι το πάθημα και το σοκ από την υπόθεση Θεμιστοκλέους θα οδηγήσει τους Βουλευτές σε σοφότερες σκέψεις ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες διευκρινίσεις πολιτικού παρά νομικού χαρακτήρα που θα διαλύσουν τις σκιές που δημιουργήθηκαν με τα τελευταία γεγονότα.

Επέκταση Ορίου Αφυπηρέτησης

Ο κ. Περδίκης προέβη στη δήλωση μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας των Οικολόγων με αντιπροσωπεία του Φορέα Ενάντια στην Επέκταση του Ορίου Αφυπηρέτησης.

Ο Συντονιστής του Φορέα Μάριος Ελευθερίου είπε ότι με το Κίνημα Οικολόγων διεξήχθη μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και φαίνεται ότι σε κάποια θέματα υπάρχει ταύτιση απόψεων και ο φορέας θα προσπαθήσει να σταματήσει η όποια συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, τουλάχιστον μέχρι να παρέλθουν οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι οι Οικολόγοι προβληματίστηκαν με τις θέσεις που παρέθεσε ο Φορέας και διατύπωσε τη θέση ότι η συζήτηση των προτάσεων νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών πρέπει να παγώσει μέχρι να διενεργηθεί και καταλήξει ένας ολοκληρωμένος θεσμικός διάλογος, ο οποίος θα λάβει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα, τις εμπειρίες των άλλων χωρών, τα στοιχεία από την αναλογιστική μελέτη και τις θέσεις των νέων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε πως φαίνεται ότι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η θέση του παγώματος συγκεντρώνει πλειοψηφία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"