Αποτυγχάνουν Βρετανικές μεθοδεύσεις για Πολυμερή

«Διαβήματα Κυβέρνησης προς μεθοδεύοντες εκτροπή από διαδικασία Κυπριακού».-

Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε διαβήματα προς όλους εκείνους που είτε μεθοδεύουν εκτροπή από τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, είτε δίδουν κάλυψη στην Τουρκία, υπογράμμισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. 

Ο κ. Στεφάνου κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μεθοδεύεται μια τετραμερής διάσκεψη για το Κυπριακό στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ και ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει ο Βρετανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ. 

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και στηρίζεται σε σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. 

''Δεν προβλέπει η διαδικασία είτε τετραμερή είτε πενταμερή ή οποιαδήποτε άλλη διάσκεψη που στόχο έχει να συζητήσει τα πάντα γύρω από το Κυπριακό γιατί αυτές είναι οι μεθοδεύσεις που γίνονται και είναι γνωστό ότι τέτοιες μεθοδεύσεις κάνει η Τουρκία με την κάλυψη και υποστήριξη από συγκεκριμένους κύκλους διεθνώς'', είπε ο Εκπρόσωπος. 

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται πολύ εντατικά για την ανάδειξη των συγκεκριμένων αποφάσεων που έχει ο διεθνής οργανισμός, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί παραβίαση αυτής της διαδικασίας, ζητώντας ταυτόχρονα να κινηθούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια της συμφωνηθείσας διαδικασίας που έχει διευκρινιστεί και συμφωνηθεί πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων. 

''Από εκεί και πέρα θα πρέπει να πω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κάνει και διαβήματα προς όλους εκείνους που είτε μεθοδεύουν εκτροπή από τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, είτε δίδουν κάλυψη στην Τουρκία'', πρόσθεσε. 

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι εμπνευστής της ιδέας για τετραμερή διάσκεψη είναι ο Βρετανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι ο Βρετανός αξιωματούχος έχει λάβει απάντηση από τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

«Εχει πάρει μέσα από τη συζήτηση που έγινε στο ΣΑ του ΟΗΕ συγκεκριμένες απαντήσεις από την μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΣΑ. Μονίμων και μη μονίμων μελών του ΣΑ», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"