Συζήτησαν χορήγηση πακέτου βοήθειας στην Ουκρανία


Ο Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Αλεξάντερ Σλάπακ δήλωσε την Πέμπτη ότι  το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να λάβει την πρώτη  δόση της οικονομικής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


"Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με πιο συγκεκριμένους όρους σχετικά με το  χρονοδιάγραμμα και τις συνθήκες της (διεθνούς) υποστήριξης", δήλωσε στους  δημοσιογράφους ο Σλάπακ, στο περιθώριο των συνεδριάσεων που θα πραγματοποιήσουν  η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

"Επιπλέον, η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το  ΔΝΤ για την καταβολή της πρώτης δόσης", ανέφερε.

Oι Υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των επτά πιο  ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών πραγματοποίησαν συνάντηση όπου συζήτησαν τη  χορήγηση ενός πακέτου διάσωσης στην Ουκρανία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  στο πλαίσιο μιας σειράς συνεδριάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσινγκτον. 

Η ομάδα των Επτά (G7) πρότεινε τη χορήγηση ενός πακέτου ύψους 18  δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 2 ετών, προκειμένου να βοηθηθεί η  Ουκρανία, ενώ προτάθηκαν και διεθνή μέτρα για την σταθεροποίηση της κατάστασης  στη χώρα μετά από μήνες αναταραχών και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.  Στην συνεδρίαση δεν συμπεριλήφθηκε η Ρωσία.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"