Μεθαύριο η γνωστοποίηση για Ευρωεκλογές


Μεθαύριο Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί η γνωστοποίηση του Εφόρου Εκλογών για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές και μετά θα εκδηλωθεί το όποιο ενδιαφέρον από Τ/κ θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος, Δημήτρης Δημητρίου σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει επισήμως έρθει σε επαφή μέχρι στιγμής με το γραφείο του και ο ίδιος έχει ενημερωθεί δημοσιογραφικά για την πρόθεση και Τ/κ να κατέλθουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου.


Η δημοσιοποίηση, είπε, θα γίνει στις πέντε ε/κ ημερήσιες εφημερίδες και μια αγγλόφωνη, αλλά και σε τέσσερις τ/κ εφημερίδες, ενώ τα έγγραφα θα εκτυπωθούν σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, τούρκικα. Οι Τ/κ θα μπορούν έτσι να συμπληρώσουν τα έντυπα και στην τουρκική. Μετά την Παρασκευή, εκτίμησε, ότι θα υπάρξει εκδήλωση του όπιου ενδιαφέροντος από Τ/κ που θέλουν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνει στις 2 Μαΐου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τροποποίηση του νόμου, ο Έφορος Εκλογών είπε ότι για διευκόλυνση των Τ/κ ψηφοφόρων που θα θελήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα πλησίον των σημείων διέλευσης, ξεκινώντας από τον Πύργο Τυλληρίας μέχρι και την Αχερίτου (πέντε στην επαρχία Λευκωσίας: Πύργος Τηλλυρίας, Αστρομερίτης, Άγιος Δομέτιος, Λήδρα Πάλλας, Φανερωμένη, ένα στην Λάρνακα, η Πύλα και ένα στην Αμμόχωστο, η Αχερίτου). Όπως ανέφερε, θα λειτουργήσουν περίπου 30 εκλογικά κέντρα και έναν αριθμό λειτουργών και ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αναμονή, ανάλογα με την ανταπόκριση. “Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με τον αρχείο πληθυσμού ώστε ο λειτουργός να μπορεί να επιβεβαιώσει πως το συγκεκριμένο άτομο έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και να μην μπορεί να ψηφίσει δεύτερη φορά σε κάποιο άλλο εκλογικό κέντρο”.

Ερωτηθείς τι πρέπει να προσκομίσουν οι Τ/κ για να ψηφίσουν, ο κ. Δημητρίου είπε ότι χρειάζεται μόνο ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Έφορος Εκλογών επεσήμανε ότι οι Τ/κ είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές από το 2004 και τότε υπήρχε και Τ/κ υποψήφιος. Πρόκειται για την τρίτη εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που οι Τ/κ έχουν δικαίωμα ψήφου και όπως είπε ο κ. Δημητρίου η αλλαγή αυτή τη φορά αφορά την αυτόματη εγγραφή των Τ/κ στους εκλογικούς καταλόγους. “Είχαν το δικαίωμα από το 2004, αλλά έπρεπε να υποβάλουν αίτηση εγγραφής”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"