Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο κατάλογος


Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής θα τεθεί σήμερα ο κατάλογος των προσώπων που μετέφεραν χρήματα εκτός Κύπρου την κλειστή περίοδο, από τις 15-27 Μαρτίου του 2013.


Ο κατάλογος με τα ονόματα εστάλη την περασμένη Παρασκευή από την Κεντρική Τράπεζα στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Συλλούρη.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται στοιχεία που δόθηκαν από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή με όλες τις πράξεις της "κλειστής" περιόδου.

Στη συνεδρία της Επ. Θεσμών που αρχίζει στις 8:30, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και τα κόμματα θα τοποθετηθούν επί του προσχεδίου της έκθεσης της επιτροπής στο οποίο έχουν ενσωματωθεί τροπολογίες που είχαν καταθέσει.

Χθες, με οδηγίες της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, άρχισε ο έλεγχος των στοιχείων με τις εκροές καταθέσεων την κλειστή περίοδο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Γιούρογκρουπ.

Συγκεκριμένα, τεχνοκράτες της ΚΤΚ, αντιπαραβάλουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που δόθηκε από τις τράπεζες με τον κατάλογο για εξουσιοδοτήσεις πληρωμών που είχαν εγκριθεί από το αρμόδιο τμήμα της Κεντρικής.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον στον κατάλογο περιλαμβάνονται εκροές καταθέσεων που έγιναν χωρίς την έγκριση της ΚΤΚ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"