30 νεκροί σε επίθεση καμικάζι


Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι που  σημειώθηκε στο βορειοανατολικό Ιράκ, ανέφερε ένας συνταγματάρχης της  αστυνομίας, ανεβάζοντας στους 57 το συνολικό αριθμό των νεκρών στις επιθέσεις  σε όλη τη χώρα σήμερα, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών  εκλογών. 

Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί εναντίον μιας ομάδας που είχε συγκεντρωθεί για να πανηγυρίσει με αφορμή τη μετάδοση ενός βίντεο, η  αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπου εμφανίζεται ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί, ένας Κούρδος, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της  Γερμανίας από το 2012, να ψηφίζει.
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν.
"Ο δράστης διείσδυσε μέσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κοντά στα κεντρικά  της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν και ανατινάχθηκε, προκαλώντας μια τραγική  σφαγή" δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας κλαίγοντας με αναφιλητά, καθώς  είχε μόλις ανακαλύψει ότι ο αδελφός του βρισκόταν μεταξύ των νεκρών. Η πόλη Χάνακιν βρίσκεται σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή, την οποία οι Αρχές  της αυτόνομης επαρχίας του ιρακινού Κουρδιστάν θέλουν να εντάξουν στα εδάφη  τους, ενώ η Βαγδάτη το απορρίπτει κατηγορηματικά.  Οι αντάρτες επωφελούνται συχνά από την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των κουρδικών και αραβικών δυνάμεων ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να εξαπολύουν επιθέσεις.
Οι Ιρακινοί που ζουν στο εξωτερικό ψήφισαν σήμερα και χθες για τις βουλευτικές εκλογές.  Αστυνομικοί και στρατιωτικοί ψηφίζουν επίσης σήμερα, δύο ημέρες πριν από το υπόλοιπο εκλογικό σώμα προκειμένου να μπορέσουν να επιβλέψουν τη διενέργεια  αυτής της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης, της πρώτης από την αποχώρηση των  αμερικανικών στρατευμάτων το 2011. Τα εκλογικά κέντρα όπου έγινε η πρόωρη ψηφοφορία βρέθηκαν στο στόχαστρο  επιθέσεων, κάτι που αφήνει να προοιωνιστεί πως την Τετάρτη, την ημέρα των  βουλευτικών εκλογών, αναμένονται πιθανόν χειρότερα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα