Καθολική η αναγνώριση πατριωτισμού και ήθους


Στις 12 το μεσημέρι η Κύπρος θα απευθύνει το ύστατο χαίρε στον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος άφησε εντελώς απρόσμενα την τελευταία του πνοή το μεσημέρι του Σαββάτου.


Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Με βάση το τελετουργικό, 150 μέτρα από το ναό, η σορός του εκλιπόντος θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου και θα μεταφερθεί στην εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.  

Τα σχολεία της Λάρνακας θα κλείσουν στις 11:00, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Η οικογένεια του εκλιπόντος Τάσου Μητσόπουλου θα δεχτεί συλλυπητήρια στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού από τις 10:45 – 11:30 από το κοινό και 11:30-11:50 από τους επισήμους.

Με βαθιά οδύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης άνοιξε χθες το βιβλίο συλλυπητηρίων, αποχαιρετώντας, όπως μεταξύ άλλων έγραψε, «έναν ευπατρίδη πολιτικό που κόσμησε με το ήθος, την αξιοπρέπεια  και το μέτρο την πολιτική ζωή του τόπου».

Τη θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε κατακτήσει τον σεβασμό ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας, ενώ αναφέρθηκε και στο κενό που αφήνει σε μια συγκυρία ευαίσθητη για την Κύπρο.
Από πλευράς του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε για έναν σπουδαίο πατριώτη και καλό φίλο, ο οποίος διακρινόταν για την αγάπη του για την Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Χθες, σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, καθορίστηκαν τα της κηδείας του εκλιπόντος, που θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Λάρνακα. «Η προσπάθεια είναι να γίνουν η κηδεία και η ταφή όπως πραγματικά αξίζει στον Τάσο Μητσόπουλο», ήταν η σύντομη δήλωση του υπουργού μετά το πέρας της σύσκεψης.

Κλειστοί δρόμοι στη Λάρνακα
Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω της κηδείας του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, που θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, στις 12 το μεσημέρι αύριο, θα αποκοπούν για περίοδο 15 λεπτών περίπου, οι ακόλουθοι δρόμοι:

Γύρω στις 10:00 π.μ. και γύρω στις 13:00 ο δρόμος από τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ προς τη Λάρνακα και γύρω στις 13:00 η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή από τα φώτα της Πυροσβεστικής με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται η Αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους της περιοχής της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού και του Κοιμητηρίου για βοήθεια του κοινού.

Η Αστυνομία απευθύνει παράκληση προς το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"