Το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μητσόπουλο


Το τελευταίο αντίο είπε η πολιτεία στον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 48 ετών το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η κηδεία τελέσθηκε δημοσία δαπάνη από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του εκφωνόντας την ομιλία του η οποία ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Αποκάλεσε τον πολύτιμο συνεργάτη του "γιο του" και αντιστρέφοντας τους ρόλους που για χρόνια είχαν μεταξύ τους, του μετέφερε όλα όσα ο Τύπος έγραψε γι' αυτόν και για το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει στον τόπο.
Έκανε μια αναδρομή στην πολιτική πορεία του Τάσου Μητσόπουλου και στην μεταξύ τους συνεργασία και ζήτησε συγγνώμη γιατί καθυστέρησε να ικανοποιήσει την επιθυμία του, που ήταν να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας.

ΦΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ


Η ομιλία της κόρης του

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η ομιλία της κόρης του Τάσου Μητσόπουλου Χαράς, η οποία ευχαρίστησε τον πατέρα της για όλες τις αρετές που μεταλαμπάδευσε στην ίδια και στον αδελφό της. Το ήθος, την αξιοπρέπεια, την περηφάνεια και κυρίως την τεράστια σημασία της αγάπης. "Τώρα που έφυγες μακριά μας, η αγάπη θα μας φέρνει κοντά" είπε.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου

Ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου να κατατάξει τον Υπουργό Άμυνας στη χώρα των ζώντων, εκεί όπου οι δίκαιοι αναπαύονται, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καταθέτοντας εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στεφάνι στην κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου.
Ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στον εκλιπόντα, είπε: «Στην επίγεια πορεία σου, εκόσμησες το πρόσωπό σου με μια εύοσμο ανθοδέσμη αρετών, προεξαρχούσης της αρετής της αγάπης».
Ανέφερε ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος καταθέτει το στεφάνι με την πιο θερμή ευχή και προσευχή, «όπως ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου σε κατατάξει στην χώρα των ζώντων, εκεί όπου οι δίκαιοι αναπαύονται».

Παρατεταμένο χειροκρότημα

Το φέρετρο του Τάσου Μητσόπουλου, σκεπασμένο με την κυπριακή και την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα.

Πλήθος κόσμου, που βρίσκόταν έξω από το ναό χειροκροτούσε την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα.


"'Αξιος" και "αθάνατος" αναφωνούσε το πλήθος καθώς το φέρετρο εισερχόταν στο ναό. Παρατεταμένο και το χειροκρότημα με την είσοδο του φερέτρου εντός του ναού.

Η σύζυγος του Τάσου Μητσόπουλου Κατερίνα Βάτη και τα παιδιά τους, εναπόθεσαν  λίγα λουλούδια στο φέρετρο στάθηκαν για λίγο μπροστά από την φωτογραφία του αγαπημένου τους και άρχισαν να δέχονται τα συλλυπητήρια του κόσμου και της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.




Υπό παρατεταμένο χειροκρότημα εξήλθε το φέρετρο του Τάσου Μητσόπουλου από την εκκλησία.
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε το φέρετρο το πλήθος και στο νεκροταφείο.

Ο Τάσος Μητσόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα.
Αιωνία του η μνήμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"