Η Microsoft υπολογίζει το bitcoin

Το bitcoin, το πιο γνωστό από τα εικονικά νομίσματα του διαδικτύου, εντάχθηκε στις ισοτιμίες που υπολογίζει η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing. Η αναγραφή «btc to usd» δίνει την τρέχουσα ισοτιμία του Bitcoin σε δολάρια (ή άλλα φυσικά νομίσματα), με βάση τα στοιχεία που παρέχει η υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού Coinbase.

Ο μηχανισμός απευθείας υπολογισμού της ισοτιμίας του Bitcoin μέσω του Bing είναι προσβάσιμος από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, καθώς αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως, την ίδια στιγμή η ισοτιμία του Bitcoin κατρακυλά και πάλι, καθώς συνεχίζονται τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα με το σύστημα συναλλαγών. Το ιαπωνικό ανταλλακτήριο MtGox έχει παγώσει τις μεταφορές, από τη στιγμή που ανιχνεύτηκε «ασυνήθιστη δραστηριότητα» και όπως ανακοινώθηκε η έρευνα αποκάλυψε ότι ήταν δυνατό σε κάποιους επίδοξους απατεώνες να ξεγελάσουν το σύστημα και να διπλασιάσουν τον αριθμό των bitcoins που μετέφεραν.

Ετσι η ισοτιμία του bitcoin υποχώρησε μέχρι και τα 500, από τα 680 δολάρια όπου διαπραγματεύονταν τις τελευταίες μέρες, όταν μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου είχε υπερβεί τα 1.200, ακολουθώντας τις συχνά κατακόρυφες διακυμάνσεις του.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα