Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο πρώην ηγέτης ανταρτών


Ένας πρώην ηγέτης των ανταρτών του Κονγκό έδινε διαταγές στα στρατεύματά του -μεταξύ των οποίων και ανήλικων παιδιών- για τη σφαγή και σεξουαλική κακοποίηση πολιτών, υποστήριξαν τη Δευτέρα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο οι Εισαγγελείς.

Οι κατηγορίες εναντίον του Μπόσκο Νταγκάντα απαγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια προδικαστικής ακρόασης στη Χάγη, όπου και θα οριστεί εάν ο άνδρας θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου.
Ο κ. Νταγκάντα κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δολοφονίες και βιασμοί που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που είχαν ξεσπάσει την περίοδο 2002-2003 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία, οι επιθέσεις εποπτεύονταν από τον κατηγορούμενο, οι οποίες και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 800 άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Ο 41χρονος πρώην ηγέτης της ομάδας ανταρτών Μ23, παραδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην αμερικανική πρεσβεία στη Ρουάντα, αφότου το δικαστήριο είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για επτά κατηγορίες που αφορούν σε εγκλήματα πολέμου και τρεις για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ο κ. Νταγκάντα πέρυσι είχε αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ αναλυτές εικάζουν πως αποφάσισε να παραδοθεί από απελπισία εξαιτίας της διάλυσης της ομάδας τον Φεβρουάριο του 2013.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"