Δεν υποχωρεί στην ουσία ο Χάρης Γεωργιάδης


 Το τελευταίο τους χαρτί, πριν την κλιμάκωση των απεργιακών τους μέτρων, παίζουν σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών οι συντεχνίες cyta, ΑΗΚ και Αρχής Λιμένων Κύπρου. 


Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε κατά ένα ιώτα από τις ουσιαστικές πρόνοιες του νομοσχεδίου, η αλλαγή των οποίων απαιτεί εκ νέου διαβούλευση με τους δανειστές. Οι ανησυχίες βουλευτών και συντεχνιακών θα επιχειρηθεί να διασκεδαστούν με την υπογράμμιση της πρόνοιας του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι η αποκρατικοποίηση οποιουδήποτε φορέα υποκείμενου σε αποκρατικοποίηση, κατ’ εφαρμογή του προταθέντος νόμου, δεν ολοκληρώνεται εκτός εάν προηγηθεί διαβούλευση και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Διυπουργικής Επιτροπής και των εκπροσώπων των εργαζομένων.


Περαιτέρω, το κυβερνητικό στρατόπεδο θα επισημάνει ότι στην ίδια πρόνοια προβλέπεται πως τον τελευταίο λόγο έχει η Βουλή αφού η αποκρατικοποίηση δεν ολοκληρώνεται χωρίς προηγουμένως να γίνει τροποποίηση ή κατάργηση οποιασδήποτε άλλης νομοθεσίας η οποία ρυθμίζει θέματα που αφορούν την ίδρυση, τη λειτουργία, τις τοπικές ή διεθνείς υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του προσωπικού του φορέα υποκείμενου σε αποκρατικοποίηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση