Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή


Στάση εργασίας και εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.


Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή στις 9 το πρωί ώρα που θα αρχίσει η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πελατών θα παραμείνουν κλειστά.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση δεν αποκλείεται να σημειωθούν αύριο με την κλιμάκωση των μέτρων και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και του προσωπικού παραγωγής.

Αύριο εξάλλου, θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα των συντεχνιών της CYTA τα οποία αναμένεται να λάβουν απόφαση για 48ωρη απεργία την Τετάρτη.

Η Επ. Οικονομικών συνεχίζει τη συζήτηση του νομοσχεδίου για αποκρατικοποιήσεις
Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στη σημερινή συνεδρία, στην οποία κλήθηκε να παραστεί εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, θα συζητηθεί το θέμα της μονιμότητας των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς, υπό το φως γνωμοδότησης της Εισαγγελίας, καθώς και οι τροπολογίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κομμάτων.

Το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ, όπως είχε δηλώσει ο ΥΠΟΙΚ, το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί πριν τις 5 Μαρτίου, που τερματίζεται η διορία για τήρηση των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"