Σε βαθιά κατάψυξη οι ΗΠΑ


Με τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων είκοσι ετών βρίσκονται αντιμέτωποι πάνω από 140.000.000 πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.


Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους από τις πολικές θερμοκρασίες και συστήνουν να μην πραγματοποιούνται άσκοπες μετακινήσεις, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους -50 βαθμούς Κελσίου!



Οι περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με την πρωτοφανή μανία των στοιχείων της φύσης, είναι κυρίως οι μεσοδυτικές, οι οποίες θα παραμείνουν σε κλοιό πολικού ψύχους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, ωστόσο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το ψύχος θα επηρεάσει και τις ανατολικές πολιτείες.  Ακόμη και στον αμερικανικό Νότο αναμένονται θερμοκρασίες αρκετά κάτω των 0 βαθμών Κελσίου.

Συγκεκριμένα, στη βορειοανατολική Μοντάνα η θερμοκρασία είναι δυνατόν να φτάσει μέχρι τους -51 βαθμούς Κελσίου. Στο Φάργκο της Βορείου Ντακότα, τους -31, στο Ιντερνάσιοναλ Φολς της Μινεσότα τους -35, ενώ στην Ιντιανάπολη και το Σικάγο τους -34.

Μάλιστα, ο δήμαρχος στην Ιντιανάπολη, Γκρεγκ Μπάλαρντ, απαγόρευσε τις μετακινήσεις, εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, χαρακτηρίζοντας τις παράνομες. «Δεν πρόκειται για κύμα χιονόπτωσης αλλά για κύμα ψύχους και αυτό είναι που μας τρομάζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα και ο Ερυθρός Σταυρός από την πλευρά του εξέδωσε οδηγίες σε περίπτωση μετακινήσεων. Ιδιαίτερες συμβουλές δίνονται στους γονείς, να ελέγχουν τα παιδιά που παίζουν στο χιόνι, προκειμένου να αποφύγουν υποθερμίες, κρυοπαγήματα και άλλα προβλήματα.

Τα σχολεία σε Σικάγο και Μινεσότα, καθώς και στο Γουισκόνσιν, στο Ιλινόις, στην Ιντιάνα και την Αϊόβα είναι κλειστά.

Στο Εμπάρας της Μινεσότα φοβούνται μήπως σπάσει το ρεκόρ των -53βαθμών Κελσίου, που είχε καταγραφεί το 1996.

Όπως χαρακτηριστικά μεταδίδει το CNN, στην Ατλάντα και στο Νάσβιλ, στο Τενεσί που είναι μία κεντρική πολιτεία στις ανατολικές ΗΠΑ, ο καιρός θα είναι πιο κρύος από ότι στο Ανκορατζ της Αλάσκας.



Χαοτική η κατάσταση και στα αεροδρόμια. Πάνω από 2.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ σε άλλες τόσες σημειώνονται καθυστερήσεις.

Στην κατάψυξη βρίσκεται και ο Καναδάς, σε πολλές περιοχές του οποίου- όπως το βορειοδυτικό Οντάριο- βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό. Στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα και λεοφωρεία έχουν κυριολεκτικά παγώσει στους δρόμους!

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"