Ελεύθερη ανάπτυξη της γης στις Βάσεις


Τη δυνατότητα να αναπτύξουν όπως οι ίδιοι θέλουν τις περιουσίες τους δίνει στους Κύπριους ιδιοκτήτες συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Λονδίνο.


Η συμφωνία, η οποία έχει ευρύτερες οικονομικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις, ετοιμάστηκε σε διπλωματικό επίπεδο και θα τεθεί σε εφαρμογή με την επίσημη υπογραφή της.

Από την πλευρά του, το Λονδίνο φαίνεται να αναμένει ως αντάλλαγμα τη συμπόρευση της Λευκωσίας σε μια σειρά από προτάσεις που προωθεί στην ΕΕ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και οι οποίες αποσκοπούν στην επιστροφή, στα εθνικά κράτη, εξουσιών που εκχωρήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Ιστορική η συμφωνία
Ιστορική συμφωνία για απελευθέρωση και πολεοδομική ανάπτυξη 198 τετραγωνικών χιλιομέτρων ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στις βρετανικές βάσεις θα υπογράψουν το μεσημέρι στο Λονδίνο οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και Κύπρου, Ουίλιαμ Χέιγκ και Ιωάννης Κασουλίδης.

Όπως μεταδίδει το κρατικό ραδιόφωνο, η συμφωνία είναι αποτέλεσμα τρίμηνων επαφών που είχαν αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Ανακοινώνοντας την συμφωνία ενώπιον της γραμματείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μ. Βρετανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι απ΄αυτή επηρεάζονται 15 κοινότητες και χιλιάδες ίδιοκτήτες γης στην περιοχή των βάσεων.

Αποτελεί, είπε, ακόμη ένα βήμα για ενθάρρυνση της ανάπτυξης.

Μέχρι σήμερα τα ακίνητα αυτά θεωρούνταν στρατιωτική ζώνη και υπήρχαν σημαντικοί περιορισμοί για την ανάπτυξη και την μεταβίβασή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"