Αμετάβλητη παραμένει η Ρωσία για το κυπριακό


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η ρωσική θέση για το Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη σε μια ανακοίνωσή του για τη χθεσινή συνάντηση του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ και του πρεσβευτή της Κύπρου στη Μόσχα Γιώργου Κασουλίδη, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου.


«Τασσόμαστε υπέρ της επίτευξης δίκαιης, συνολικής και μακροπρόθεσμης επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος μέσω του διαλόγου των πλευρών και τη δημιουργία δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας με ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική ταυτότητα στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των κ.κ. Γκατίλοφ και Κασουλίδη «ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στα θέματα της κυπριακής διευθέτησης, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι προσπάθειες των πλευρών για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτών παραμέτρων διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος επί της διεθνούς βάσης, που έχει αναγνωριστεί και εξετάστηκαν πλευρές της περαιτέρω συμβολής στη διαδικασία διευθέτησης από την πλευρά του ΟΗΕ», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"